Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна своїх не кидає. Глава держави привітав на Харківщині звільнених українців

Україна своїх не кидає. Глава держави привітав на Харківщині звільнених українців

В урочистій зустрічі 74-х звільнених полонених взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

Українців із зони АТО перевезли на Харківщину гелікоптерами. З Харківського аеропорту їх відправлять до Києва, де на бійців чекають рідні.

«Нарешті це трапилось. На цей день ми чекали понад трьох років. Із Савур-Могили, де до полону потрапили перші українці. І після Дебальцевого, де 40-й батальйон тримав оборону. І з-під Луганська. Кіборги з Донецького аеропорту стоять за моєю спиною – звільнені з ворожого полону, де вони перебували в заручниках лише за те, що вони люблять Україну», - звернувся до присутніх на урочистій церемонії в Харкові Президент України.

Глава держави наголосив: боротьба за звільнення кожного, хто залишається в полоні, триватиме.

«Україна своїх не кидає. І цим ми відрізняємося від окупанта, який дуже таємно привозить членів угрупування «Их там нет». Або таємно ховає, або таємно, без пояснень, закриває рот близьким, дружинам, дітям, батькам», - наголосив Петро Порошенко.

Він відзначив, що цей день є важливим для всіх українців.

«Подивіться, як вас сьогодні зустрічає Харків. І ви ще побачите, скільки людей зібралися в Києві на флешмоб «Зустрічаємо своїх», - сказав Президент України. - Це меседж і для наших військових: що ми будемо перемагати та не залишимо нікого».

Звільнений з полону український вчений та громадський діяч Ігор Козловський сказав: «Я відчуваю у своєму серці щастя й те, що поет назвав «чуття єдиної родини». Ми, дійсно, єдина родина. Нас об’єднує не тільки це земля, це повітря. Нас об’єднує наше бажання зробити так, щоб кожен з нас був вільним, був членом однієї родини. Моє серце зараз співає пісню любові. Любові до народу України. Ми перейшли через страждання, через катування, через біль, через хвороби. І головне – через моральний і психологічний тиск. Але ж ми постійно відчували любов нашого народу. Людей, які молилися за нас, які билися за нас. І я зараз відчуваю цю любов. Я люблю тебе, народе України!».

У зустрічі звільнених українців взяли участь Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, Постійний заступник Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфганг Біндзайль, Патріарх Філарет, Міністр оборони України Степан Полторак, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі Ірина Геращенко.

Більше фото