Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для учасників АТО і сімей загиблих закуплять 11 квартир

Для учасників АТО і сімей загиблих закуплять 11 квартир

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична, пояснюючи суть змін, які були внесені до обласного бюджету під час позачергової сесії облради.

«Щоб придбати житло трьом учасникам АТО з інвалідністю та 8 членам сімей загиблих (які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку), необхідно 10,7 млн грн. Ці кошти у 2017 році передбачені Державним бюджетом України», - повідомила Юлія Світлична.

Необхідні кошти з держбюджету область отримала згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2017 рік».

Голова ХОДА пояснила: кошти, призначені для придбання житла учасникам АТО і сім'ям загиблих, надходили в область частинами. Цим розпорядженням КМУ передбачено виділення останньої частини субвенції - 237,4 тис. грн. Рішенням сесії облради кошти будуть перерозподілені між розпорядниками - районними управліннями соціального захисту.

«Ці гроші надходять громадянам на розрахунковий рахунок «Ощадбанку». Протягом року з моменту надходження повної суми громадяни мають право використовувати ці кошти для придбання житла», - уточнила керівник області.

Довідка. За даними Департаменту соцзахисту населення ХОДА, за рахунок субвенції державного бюджету 2016 року в 2016-2017 роках вже придбано 10 квартир для учасників АТО і членів сімей загиблих воїнів.

Більше фото