Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична доручила всім службам регіону перевірити готовність до погіршення погоди

Юлія Світлична доручила всім службам регіону перевірити готовність до погіршення погоди

19 грудня голова ХОДА взяла участь у Всеукраїнській селекторній нараді щодо забезпечення належного утримання доріг та життєдіяльності населених пунктів у разі погіршення погодних умов.

Захід, що відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, був присвячений ситуації в центральних та північних регіонах країни, де за останню добу випало до 50% місячної норми опадів.

За прогнозами Українського гідрометцентру, циклон, що спричинив надмірні опади в центральній Україні, омине Харківщину. Проте всі служби регіону постійно мають бути готовими до ймовірного погіршення погодних умов – це наголосила голова ХОДА Юлія Світлична, підбиваючи підсумки селекторної наради. Вона доручила всім службам регіону перевірити готовність особового складу й техніки.

«Заготовити та мати в наявності всі посипкові матеріали для того, щоб розчищати дороги та тримати їх у належному стані. Проїзд має бути забезпеченим як на дорогах державного значення, так і на місцевій мережі. Важливо забезпечити координацію дій як обласних служб і відомств, так і районних підрозділів і служб міст обласного значення», - відзначила керівник області.

Вона наголосила, що кожен з керівників на місцях несе особисту відповідальність за формування та забезпечення роботи бригад, які в разі необхідності оперативно реагуватимуть на пориви ліній електропередачі та пов’язані з ними скарги місцевих жителів.

Більше фото