Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сподіваюсь, що співпраця з Португалією сприятиме запровадженню миротворчої місії на Донбас. Президент

Сподіваюсь, що співпраця з Португалією сприятиме запровадженню миротворчої місії на Донбас. Президент

Це заявив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Португалії Марсело Ребелу ді Соза зустрічі з представниками ЗМІ у Лісабоні за підсумками переговорів.

Глава Української держави відзначив важливість співпраці між Україною та Португалією в рамках міжнародних організацій, включно з ООН, і подякував Президентові Португалії за «дуже професійну, розумну, виважену і відповідальну позицію» Генерального Секретаря ООН пана Гутерреша, колишнього Прем’єр-міністра Португалії.

«Хотів висловити надію, що наша ефективна співпраця зможе допомогти провести рішення про запровадження класичної миротворчої місії Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, мандат якої буде розповсюджуватися на всю окуповану територію», - сказав Петро Порошенко.

«Ми будемо мати ефективні засоби для того, щоб принести мир на українську землю, і будуть мати доступ миротворці до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону», - наголосив Президент України, підкресливши, що мир був однією з ключових тем сьогоднішніх переговорів.

Президент України подякував за поглиблення співробітництва між країнами у сфері оборони і безпеки, військово-технічної співпраці і висловив сподівання на їх розвиток. «Я сподіваюся, що ми, як результат цього візиту, матимемо розширення цих надзвичайно важливих для наших відносин і для європейської безпеки сфер співпраці», - сказав він.