Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев провів особистий прийом громадян

Анатолій Бабічев провів особистий прийом громадян

19 грудня до заступника голови - керівника апарату ХОДА жителі Харківщини звертались переважно за вирішенням питань зі сфер освіти та культури.

Так, у ході прийому один з заявників попросив Анатолія Бабічева посприяти створенню музею «Світ українського козацтва» у м. Мерефі. 

Анатолій Бабічев запевнив, що облдержадміністрація повністю підтримує таку ініціативу. Він також відзначив, що проект матиме змогу брати участь у конкурсі на отримання гранту. 

Також у ході прийому студент одного з харківських вишів звернувся з проханням розібратися в ситуації, що склалася навколо вступу до магістратури.

«Я - сирота. Я не розумію, чому при вступі до магістратури вилучається статус сироти. Я поступив на контракт, і в мене немає ніяких пільг», - зазначив заявник. 

Анатолій Бабічев сказав, що згідно із законодавством статус сироти зберігається при безперервному навчанні для осіб до 23 років.

«Згідно із законом студент після отримання диплому бакалавра відраховується з вишу. І потім заново вступає до магістратури. Тому вищий навчальний заклад нічого не порушив. Ми знаємо про цю ситуацію. Це питання стосується змін у законодавстві. Його може вирішити лише Міністерство освіти і науки. Ми пишемо листи вже не один рік, але, на жаль, поки що нічого не змінилося», - зазначив Анатолій Бабічев. 

Ще одне питання стосувалося виплати субсидії за проживання у гуртожитку студента одного з вишів Харківщини. 

Анатолій Бабічев відзначив, що цим питанням займуться фахівці профільного департаменту ХОДА, і воно буде вирішено найближчим часом згідно з чинним законодавством. 

Заступник голови – керівник апарату ХОДА запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.