Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У наступному році в області буде діяти універсальна житлова програма

У наступному році в області буде діяти універсальна житлова програма

Її реалізацію профінансують з обласного бюджету, що дасть можливість придбати житло пільговикам (у першу чергу, молоді та жителям сіл).

Про це під час селекторної наради, присвяченої результатам введення житла в експлуатацію, повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він зазначив, що в наступному році свою роботу також продовжить програма надання підтримки воїнам АТО для будівництва і придбання житла.

«Зараз розробляється нова універсальна житлова програма, яка об'єднає всіх пільговиків. Це буде пілотний проект. Ми активно працюємо з Мінрегіоном та Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. На дві житлові програми тільки з обласного бюджету буде виділено понад 20 млн грн. Також будуть залучатися і кошти держбюджету, міста Харків та місцевих бюджетів», - сказав Євгеній Шахненко.

За даними директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича, за підсумками 2017 року на території області (за плановими показниками) введуть в експлуатацію 480 тис. кв. м житла (360 тис. кв. м - багатоквартирних будинків і 120 тис. кв. м - індивідуального житла). Це на 18% більше, ніж у 2016 році.

«Станом на 6 грудня в області введено в експлуатацію 325,3 тис. кв. м, що становить 68% від загального обсягу. У нас немає сумнівів, що планові показники будуть виконані», - заявив Михайло Рабінович.

Як зазначив директор департаменту, лідерами будівельної галузі на Харківщині є ВАТ «Трест «Житлобуд-1», «Житлобуд-2» і «Авантаж».

«У цьому році щільно працюємо по індивідуальному житлу - введено в експлуатацію 815 будинків - 132 тис. кв. м. Це 110% від запланованого», - навів дані Михайло Рабінович.