Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступного року студентська молодь Харкова об’єднається в кампуси

Наступного року студентська молодь Харкова об’єднається в кампуси

Планами щодо проведення в 2018 році молодіжних фестивалів та проектів поділилися радники голови ХОДА, спеціалісти обласного центру молоді та представники ГО.

Як зазначив в.о. директора Харківського обласного центру молоді Максим Радченко, основними напрямками молодіжної політики є розвиток неформальної освіти, популяризація здорового способу життя, працевлаштування молоді та підтримка молодих працівників, а також національно-патріотичне виховання.

«За рейтингами Кабінету міністрів України, за багатьма напрямками, в тому числі й у молодіжній політиці, Харківська область займає лідируючі позиції», - сказав Максим Радченко.

За його даними, протягом 2017 року на Харківщині провели 108 заходів для молоді, з яких 40 профінансовано за бюджетні кошти – приблизно на 700 тис. грн. Заходами було охоплено близько 20 тис. молодих людей.

«У 2018 році ми плануємо залучити максимальну кількість молоді та громадських організацій для того, щоб молодіжна політика в Харківській області була публічною та відкритою. З найбільших масових заходів відзначу пісенний фестиваль «Молоді таланти Харківщини», - розповів Максим Радченко.

Про заплановані на наступний рік заходи щодо популяризації здорового способу життя розповіла заслужений майстер спорту, радник голови ХОДА Катерина Садурська. Окрім спорту вищих досягнень, одним з пріоритетних напрямків стане популяризація спорту серед молоді й студентства.

«Зараз маю констатувати, що студентський спорт майже відсутній. Тому наступного року вивчимо проблеми студентського спорту та розглянемо можливості створення умов для його відродження. Також увагу будемо приділяти дітям з інвалідністю», - відзначила Катерина Садурська.

Низку заходів буде проведено й у рамках національно-патріотичного виховання. За словами голови ГО «Адаптаційний центр» Віталія Янова, школярі Харківщини вже готуються до участі у X Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»), котра відбудеться у 2018 році у Київській області.

«З центром молоді ми маємо спільний проект зі встановлення в районах області пам’ятних дощок борцям за незалежність України. Також будуть проводитися семінари для навчання вихователів. Крім того, маю в планах розвивати на Харківщині школу бойового гопака», - сказав Віталій Янов.

Про ініціативи науковців розповіла голова Ради молодих вчених при ХОДА, радник голови ХОДА Наталя Куфтеріна.

«Наступного року будемо підтримувати та проводити певні фестивалі, наукові квести. Наприклад, найяскравішою подією може стати фестиваль «Смарт Лайф Стайл». Це двох - трьохденний фестиваль для молоді з усієї України, який заплановано провести у вересні на Харківщині. У ньому будуть брати участь молоді науковці Харківського медичного університету та університету фізкультури. Сподіваємося на підтримку ХОДА та Міністерства молоді та спорту України. У січні плануємо провести молодіжний музичний батл у ХНАТОБі», - розповіла Наталя Куфтеріна.

Президент ГО «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації», радник голови ХОДА Олексій Курцев анонсував масштабний проект щодо роботи зі студентською молоддю та молодими науковцями - «Кампус».

«У студентському «серці» країни - Харкові - ми пропонуємо зробити такі кампуси, які будуть об’єднувати активну талановиту, спортивну, інтелектуальну еліту», - підкреслив Олексій Курцев.

За його словами, кампуси будуть об’єднувати молодь з гуртожитків вишів за територіальною ознакою, незважаючи на те, де навчається студент. Наприклад, містечко на Олексіївці – окремий кампус. Тут будуть проводитися творчі вечори, спортивні змагання, інтелектуальні ігри, квести та благодійні ярмарки. За задумами організаторів, все це допоможе сформувати конкурентне молодіжне середовище та сприятиме появі неформальних лідерів. Передбачається проведення щорічних змагань між кампусами.