Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано фінансові угоди щодо подальшого будівництва метро в Харкові

Підписано фінансові угоди щодо подальшого будівництва метро в Харкові

Разом із Президентом України 11 грудня голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у церемонії підписання угод з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Президентом України було визначено уповноважену особу для підписання - Міністра фінансів України Олександра Данилюка.

«Ресурси для подальшого будівництва Харківського метрополітену нададуть ЄБРР та ЄІБ, - відзначила голова ХОДА. - Дякую Президенту України, уряду та міжнародним фінансовим організаціям за підтримку розвитку регіону!».

За інформацією Юлії Світличної, усього на будівництво метро, відповідно до підписаних угод, буде спрямовано близько 330 млн євро: по 160 млн - від ЄБРР та ЄІБ та ще до 10 млн – з бюджету міста Харків.

«Це дозволить збудувати дві станції метрополітену в напрямку аеропорту, нове електродепо та придбати новий рухомий склад  - 85 вагонів», - повідомила керівник області.

Реалізація проекту розпочнеться після підписання відповідних угод КП «Харківський метрополітен» та міськрадою.

«Сьогоднішній день чітко продемонстрував довіру до Харківщини. Працюють з тими, кому довіряють, і хто дає результат», - наголосила Юлія Світлична.