Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична ознайомилася з ходом ремонтних робіт в Ізюмській ЦМЛ

Юлія Світлична ознайомилася з ходом ремонтних робіт в Ізюмській ЦМЛ

8 грудня голова ХОДА перебуває з робочою поїздкою в Ізюмському районі.

На ремонт Ізюмської центральної міської лікарні цього року було виділено 30 млн грн. На даний момент у закладі завершують роботи з реконструкції даху (плаский дах змінюють шатровим), вже утеплили стіни та замінили вікна на енергоощадні. Також замінено системи опалення, водопостачання та водовідведення, пожежний водогін. Завершують внутрішні ремонтні роботи в приміщеннях 4-го поверху, ремонт триває на 2-му поверсі та в вестибюлі лікарні.

«Ізюмська лікарня надає допомогу не лише мешканцям району. Через неї пройшла велика кількість військових та внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської областей. За роки проведення АТО тут прооперували 284 військових. При цьому умови в лікарні були жахливими: вона не бачила жодного капітального ремонту з 1975 року, коли її побудували. Тому в 2016 році ми прийняли рішення щодо капітального відновлення закладу», - розповіла Юлія Світлична.

За словами керівника області, до кінця року планують завершити реконструкцію двох поверхів лікарні, ще два приведуть до ладу наступного року.

«Також з 2016 року ми почали закупати нове обладнання для лікарні. Продовжимо цю роботу і в наступному році», - зауважила Юлія Світлична.

Як розповів головний лікар Ізюмської ЦМЛ Дмитро Зінов’єв, швидко проведені ремонтні роботи - вони розпочалися влітку - дозволили нарешті працювати та лікувати хворих у теплі.

«Дах лікарні протікав, і приміщення терапевтичного відділення, розташованого на 4-му поверсі, гостро потребували ремонту, стіни та стеля були уражені пліснявою. Також у стані, близькому до аварійного, перебували комунікації всередині будівлі- водогін, каналізація. Система опалення була застарілою. Додайте старі вікна та двері - в лікарні було дуже холодно, крім того, ми мали великі витрати на теплозабезпечення будівлі через її низьку енергоефективність. Тепер у лікарні дуже тепло, - поділився головний лікар. - Також для нас закупили новий апарат УЗД, мамограф, рентген-апаратуру, кардіографи тощо. З 2016 року ми відчуваємо величезну підтримку обласної влади і дуже вдячні».

Довідка. Загальна кількість ліжок в Ізюмській ЦМЛ - 220. Щороку тут проходить стаціонарне лікування близько 8 тис. осіб. Лікування здійснюється за такими спеціальностями: терапія, кардіологія, неврологія, педіатрія, офтальмологія, хірургія, отоларингологія, травматологія, інтенсивна терапія, невідкладна допомога.

З початком антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей Ізюмська ЦМЛ першою взяла на себе хвилю поранених (з 14 квітня 2014 року до початку серпня 2014 року) та вимушених переселенців (з червня 2014 року до сьогодні). Лікарня також надає стаціонарну допомогу військовослужбовцям державних збройних формувань України у випадках загальних хвороб. Всього за час проведення АТО було проліковано близько 320 поранених та понад 600 хворих військовослужбовців. За медичною допомогою звернулось також близько 9000 хворих цивільних осіб з-поміж вимушених переселенців.

Більше фото