Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

6 грудня до першого заступника голови ХОДА жителі Харківщини переважно зверталися за допомогою у вирішенні земельних питань.

Так, заявниця у ході прийому озвучила прохання розібратися у ситуації, що склалась навколо земельної ділянки.

«Поряд зі мною був провулок. У 2008 році земля відчужувалася і перейшла у приватну власність. Я дізналася про це лише за три роки.Судова експертиза показала, що в мене відібрали дві ділянки у 195 метрів. Тепер у цієї землі інший власник. На якій підставі відчужувалася земля, ніхто мені відповіді не дає», - сказала заявниця.

Марк Беккер зауважив, що є рішення суду про те, що відчуження було незаконним.

«Є рішення суду про те, щоб скасувати відповідне рішення сільської ради про відчуження землі. І виконавча служба повинна відстежувати, щоб воно виконувалося. Вам необхідно звернутися до служби за письмовою відповіддю про виконання рішення суду», - сказав Марк Беккер.

Також заявники зверталися за допомогою в оформленні права власності на земельну ділянку для індивідуального садівництва, що розташована у Харківському районі, щодо зміни цільового призначення земельної ділянки в селі Безруки. Окрім того, були озвучені питання стосовно незгоди з розташуванням свиноферми у Зміївському районі, щодо створення на території області наукового виробничо-аграрного екологічно-оздоровчого об’єднання, про надання в оренду земельної ділянки водного фонду у Валківському районі.

Ще одне питання, озвучене у ході прийому, стосувалося забезпечення перевезення пільгового контингенту на автобусному маршруті «Золочів - Харків».

«У нас є два типи автобусів, що перевозять пільговий контингент, а у трьох інших пенсіонерам їздити не можна. Але буває, що пільговий автобус не ходить, поламався чи щось інше. Також не завжди час підходить. Ми - пенсіонери, в нас мала пенсія, і ми вимушені їздити до Харкова на роботу», - сказав заявник.

Марк Беккер зазначив, що на сьогодні відшкодування пільгового проїзду – «на плечах» місцевої влади.

«Ви можете зустрітися з головою ОТГ, щоб він дав роз’яснення по формуванню бюджету на 2018 рік у частині передбачення коштів на оплату перевезень пільгового контингенту. Ви повинні дізнатися, яка ця сума, на яку кількість людей розрахована. Окрім того, як показує практика, перевізники завжди йдуть назустріч у питаннях пільговиків, навіть, якщо компенсація за надання цих послуг недостатня, - сказав Марк Беккер. – Ми, зі свого боку, також розберемося у ситуації і зробимо все, що від нас залежить».

Марк Беккер запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, у разі потреби отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.