Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська художниця стала авторкою книжкового проекту «Україна в дзеркалі Японії»

Харківська художниця стала авторкою книжкового проекту «Україна в дзеркалі Японії»

Марія Рубан створила серію дитячих малюнків, в яких порівняла традиційні символи двох країн.

«Ідея була в тому, щоб зобразити символічні об’єкти, які є архетиповими для українського народу, та порівняти їх з аналогічними японськими, щоб зацікавити дитину і дорослих, які будуть читати книгу дітям, - пояснює Марія Рубан. – Так, з одного боку сторінки у нас зображений, наприклад, самурай, а з іншого - козак; японський храм - українська церква; суп місо - борщ, сакура – соняшник тощо. Малюнки намальовані аквареллю. Між іншим, стиль акварельного малюнку традиційно властивий японській художній школі».

«Ця дитяча книга – ще один задум МІП, аби наблизити українців і японців один до одного через графічні сприйняття. Сподіваємося, що це буде хороший сувенір на згадку про Україну для тих японців, які взаємодіють з Україною як у нас в країні, так і в Японії», - розповідає координатор року Японії від Міністерства інформаційної політики України Марина Соботюк.

Цей поліграфічний продукт МІП замовило накладом в 1 тис. екземплярів та розповсюджуватиме його серед українських та японських дітей.

16 грудня о 14:00 у Мистецькому арсеналі (вул. Лаврська, 10-12) відбудеться презентація дитячої книги «Україна в дзеркалі Японії».

Вхід - вільний за попередньою реєстрацією

Реєстрація для ЗМІ - до 17:00 15 грудня – тут.  

Під час презентації відбудеться майстер-клас від художниці для діток – японців та українців.

Довідка. 2017-й був оголошений Роком Японії в Україні указом Президента України з метою зміцнення зв’язків між країнами.

Загалом за 25 років дипломатичних відносин Японія надала Україні понад 3 млрд доларів допомоги. Зокрема, для 70 українських лікарень та 30 навчальних закладів.