Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Дня Збройних сил України юні харків’яни готують подарунки для поранених воїнів

До Дня Збройних сил України юні харків’яни готують подарунки для поранених воїнів

Тисячі дітлахів взяли участь у благодійній акції «Бажаємо здоров’я!», що проводиться з метою моральної підтримки поранених учасників АТО, які зараз лікуються у військово-медичних закладах.

«Нашу ідею допомогти воїнам скоріше одужати підтримали у Харківській обласній державній адміністрації і запропонували учням шкіл добровільно приготувати малюнки, вітальні листи, різні обереги тощо. Разом вирішили, що збором дитячих подарунків і доставкою їх до обласного міста займатимуться райвійськкомати. На місцях офіцери Збройних сил України зможуть заохотити найактивніших учасників акції», - розповів співорганізатор акції, військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, першими до проведення заходу долучилися школярі Сахновщинського, Дергачівського, Куп’янського та Нововодолазького районів Харківщини.

«В обласному військкоматі вже знаходиться понад 1000 дитячих малюнків, і ще приблизно стільки ж нам привезуть найближчими днями. Тож, до 4 грудня – дня, коли ми передаватимемо все зібране пацієнтам Харківського госпіталю, у нас буде декілька тисяч подарунків, - відзначає Юрій Калгушкін. - Тому частину цих послань ми плануємо направити до інших військово-медичних закладів у районі проведення АТО, аби напередодні професійного свята підтримати армійців».

До речі, до проведення благодійної акції у деяких районах, окрім маленьких українців, долучилися й активісти громадських організацій та посадовці. Дорослі зосередилися на покращенні побутових умов перебування в Харкові поранених бійців. Тому вже придбали мікрохвильові пічки, електрочайники та іншу побутову техніку, яку можна використовувати в госпітальних палатах.