Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники районів та громад Харківщини ознайомилися з проектами Мінрегіону

Керівники районів та громад Харківщини ознайомилися з проектами Мінрегіону

24 листопада в ХОДА пройшла виїзна нарада Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Основним питанням, яке розглянули під час зустрічі, стало створення умов для реалізації програм підтримки регіонів. Нарада пройшла під керівництвом заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе та заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Також у заході взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк, керівники підрозділів Мінрегіону, голови РДА та очільники громад області.

Як відзначив Лев Парцхаладзе, наразі в Україні покращився інвестиційний клімат: за останні 9 місяців на 21% зросли інвестиції в будівництво та на 22% збільшився показник введення в експлуатацію житла.

«Ми в міністерстві розробили низку титульних програм і хочемо, щоб вони стали основою розвитку в регіонах», - сказав заступник міністра.   

Фахівці Мінрегіону розповіли керівникам районів Харківщини та головам ОТГ про перспективи реалізації сучасних інфраструктурних проектів у регіонах. Зокрема, мова йшла про будівництво сучасних медичних амбулаторій, мережі центрів надання адмінпослуг, центрів порятунку «Безпечно» та сімейних будинків нового типу.

На завершення наради Євгеній Шахненко зазначив, що Харківщина завжди проявляє ініціативу у впровадженні нових соціально значущих проектів.

«Вважаю дуже корисним, що на нараді присутні керівники районів та ОТГ, які досконально володіють ситуацією в тих чи інших сферах життя районів. Будь ласка, вдавайтесь в проекти та узгоджуйте дії з їх втілення. Разом, завдяки допомозі Мінрегіону, ми впровадимо в життя задумане», - звернувся до присутніх Євгеній Шахненко.