Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За січень-жовтень цього року підприємства області запропонували шукачам роботи 78 тисяч робочих місць

За січень-жовтень цього року підприємства області запропонували шукачам роботи 78 тисяч робочих місць

Більшість вакансій - за робітничими професіями (до 55%).

За 10 місяців 2017 року до служби зайнятості Харківської області звернулись 15 тисяч роботодавців. Це на 38% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

«Постійний попит мали токарі, фрезерувальники, шліфувальники, оператори верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, слюсарі з механоскладальних робіт, слюсарі-ремонтники, слюсарі-сантехніки, трактористи, трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, робітники фермерського господарства, електрогазозварники, муляри, бетонярі, штукатури, столяри, електромонтери, водії автотранспортних засобів, водії тролейбусу, трамвая, слюсарі з ремонту автомобілів, кухарі, кондитери, пекарі тощо», - зазначають в обласному центрі зайнятості.

За січень-жовтень цього року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості Харківщини, зросла на 4 тисячі, або 8%, та становила 57 тисяч. При цьому, 36% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 23 тис. осіб було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 14 тис. безробітних проходили професійне навчання, з них 4,4 тисячі навчалися у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

«Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 4% (на 0,7 тис.) та склала 18 тисяч», - говорять фахівці служби зайнятості.

Для попередження трудової міграції та забезпечення кадрової потреби об'єднаних територіальних громад і роботодавців в Україні стартував соціальний проект під лозунгом «Живи та працюй в Україні». Державна служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади проведе інформаційні активності, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, в рамках проекту будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на найбільших підприємствах держави.