Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Боровій встановили нове обладнання в дитсадку та утеплили школу

У Боровій встановили нове обладнання в дитсадку та утеплили школу

З роботами, що вже завершені та ще тривають на об’єктах у Борівському районі, в рамках робочої поїздки ознайомився перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Він відзначив, що під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної в регіоні ведеться системна робота щодо розвитку інфраструктури та зміцнення матеріально-технічної бази на місцях. Особлива увага при цьому приділяється питанням енергоефективності та енергоощадження. Зокрема, впровадження відповідних технологій є чи не найпоширенішим заходом міні-проектів, що стають переможцями обласного конкурсу «Разом - у майбутнє».

«Борівський район успішно залучає кошти, які передбачені міні-проектами, та допомогу іноземних донорів. Так, у 2016 році в районі було реалізовано два міні-проекти, а в 2017 - вже 10», - навів дані Марк Беккер.

Так, саме в рамках цієї обласної програми оновили обладнання харчоблоку в Борівському дитячому навчальному закладі (ясла-садок) № 3 «Золота рибка». На ці цілі було спрямовано 91 тис. грн. Усе електрообладнання тут замінили на більш енергоефективне. Разом з депутатами обласної ради Марк Беккер вручив колективу закладу сертифікат переможця конкурсу міні-проектів.

Перший заступник голови ХОДА оглянув модернізований харчоблок, де встановили електроплити, водонагрівачі, холодильники та морозильні камери, електром’ясорубку й харчоварочний котел, а також провели ремонт. Марк Беккер також поспілкувався з колективом закладу. Серед питань, які обговорювали, – подальший розвиток матеріально-технічної бази дитсадку, харчування дітей та забезпечення необхідної кількості місць у дитячому закладі.

«Наша мрія – обладнати кабінет розвантаження для дітей, щоб заклад став інклюзивним, - поділилася завідувачка дитсадку Ніна Придатько. – Будемо подавати відповідний проект знову на обласний конкурс. Також сподіваємося на допомогу в утепленні – вікна й двері замінимо коштом проекту від GIZ, але на фасад коштів цього проекту не вистачить».

За інформацією завідувачки, зараз у дитсадку працює 7 груп, де займаються 140 дітей.

«У 2016 та 2017 роках у наш заклад було вкладено справді дуже багато коштів, до цього був такий застій. Тепер є додаткова мотивація працювати ще краще, - сказала Ніна Придатько. – Сподіваємося на допомогу обласної та районної влади й у 2018 році».

Під час візиту в Борову Марк Беккер також оглянув ремонтні роботи в опорній школі району - Борівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Тут завдяки реалізації міні-проекту замінюють 196 старих дерев’яних вікон на енергоощадні. Керівництво закладу звернулося до першого заступника голови ХОДА з проханням підтримати питання виділення в наступному році коштів для ремонту фасаду закладу освіти. Марк Беккер запевнив, що це питання буде розглянуто при формуванні обласного бюджету на 2018 рік.

Довідка. За даними Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, у 2017 році в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області з обласного бюджету були профінансовані наступні роботи в Борівському районі:

- будівництво модульних очисних споруд в с. Богуславці Борівського району Харківської області у сумі 1870,65 тис. грн, заплановано до фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища 2 500,00 тис. грн, станом на 01.11.2017 р. профінансовано 1870,65 тис. грн;

- капітальний ремонт даху, фасаду та цоколю у Підлиманській ЗОШ І-ІІ ступенів - філії ЗОЗ «Борівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1», заплановано до фінансування з обласного бюджету 1 350,00 тис. грн, станом на 01.11.2017 р. профінансовано 400 тис. грн.