Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився український спікінг-клуб

У Харкові відкрився український спікінг-клуб

Презентація клубу відбулася 9 листопада в рамках відзначення в області Дня української писемності та мови.

Створений за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної клуб працюватиме в рамках діяльності Ради з національно-патріотичного виховання, розповіла член Ради Марія Андреас.

«Ми вирішили створити такий простір, де кожен охочий зможе вивчати мову або розвивати навички спілкування. Для людини, яка тільки вивчає мову, важливо мати такий простір, щоб вдосконалювати свої навички і ставати впевненішою. Не сумніваючись у собі, така людина почне переходити на українську мову в повсякденному житті», - зауважила Марія Андреас.

Клуб діятиме на постійній основі, заняття в ньому будуть безкоштовними.

У планах організації - курси української мови як розмовної, так і письмової, ділова мова та риторика українською, лінгвістичний менеджмент, інтерактивні заняття. Організатори планують також залучити до роботи клубу іноземних студентів: щоб вони навчалися української, а натомість навчали харків’ян іноземним мовам.

«Ми почнемо з курсів красномовства. Надалі тематика занять розширюватиметься. Будь-хто може долучитися не тільки до навчання, а й запропонувати власну тему для занять», - зазначила Марія Андреас.

Одним з напрямків роботи клубу стане створення туристичної мапи Харківщини.

«Сподіваюся, ми зможемо створити туристичні україномовні путівники із зазначенням привабливих об’єктів, де гості можуть спілкуватися та обслуговуватися українською мовою. Російськомовні туристичні видання сьогодні вже не сприймаються гостями з інших регіонів», - розповіла екскурсовод Вікторія Склярова.

Темою першого презентаційного засідання спікінг-клубу став український традиційний одяг. Учасникам заходу розповіли про особливості національного строю та продемонстрували стародавні сорочки та вишиванки.