Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер вивчив стан озимих у Борівському районі

Марк Беккер вивчив стан озимих у Борівському районі

За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної її перший заступник з робочим візитом відвідав Борівщину.

Зокрема, перший заступник керівника області ознайомився з діяльністю селянського фермерського господарства «Моноліт». Голова господарства Сергій Супрун розповів, що підприємство, на якому працюють понад ста осіб, спеціалізується на виробництві зернових, технічних, кормових культур та вирощуванні великої рогатої худоби. Так, за словами фермера, в господарстві налічується понад 700 голів великої рогатої худоби. За 10 місяців цього року було вироблено 1473 тонни молока. Минулого року для утримання корів у господарстві реконструювали тваринницькі приміщення. З початку року фермери оновили сільськогосподарську техніку, спрямувавши на ці цілі 14,4 млн грн.

Сергій Супрун особливо підкреслив: завдяки тому, що господарство займається тваринництвом, має можливість вносити на свої поля органічні добрива. Так, у користуванні господарства налічується понад 3 тис.га, з яких половина площ використовується для вирощування зернових та зернобобових культур.

«Цього року в господарстві було посіяно озимої пшениці на площі 1141 га. Урожайність склала 59 ц/га. У серпні ми посіяли озиму на 1435 га. Переважно використовуємо сорт «смуглянка», - розповів голова фермерського господарства.

Марк Беккер відвідав декілька полів засіяних озимою пшеницею. 

«Стан та розвиток озимих - добрий», - відзначив він.