Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмському районі відкрили новий дитячий садок

В Ізюмському районі відкрили новий дитячий садок

Дошкільний навчальний заклад працюватиме на базі Вірнопільського навчально-виховного комплексу.

У дитячому садку одна різновікова група, яку розраховано на 20 дітей.

«До нас неодноразово зверталися жителі села Вірнопілля з проханням відкрити дитячий садок. Дошкільного навчального закладу не було у населеному пункті з 2009 року. Дітям ходити було нікуди, - зазначила глава Ізюмської РДА Любов Шамрай. – Нова група повністю покриває потреби села щодо кількості місць для дошкільнят».

Як розповідають в Ізюмській РДА, реконструкція частини школи для розміщення дитячого садку розпочалася ще минулого року. Роботи були проведені коштом сільського та районного бюджетів. Меблі та необхідний м’який інвентар надала міжнародна організація допомоги дітям «Юнісеф». Також для дітлахів було побудовано ігровий майданчик.

За словами Любові Шамрай, в Ізюмському районі, у селі Оскіл, у наступному році планують відкрити ще один дитячий садок – на чотири групи. Коштом обласного бюджету на об’єкті вже розпочато роботи.

«Також ми очікуємо, що наступного року необхідні кошти нам виділить Європейський інвестиційний банк. Від цього будуть залежати строки відкриття дошкільного навчального закладу», - повідомила голова РДА.

Нагадаємо, за інформацією керівника області Юлії Світличної, протягом цього року в регіоні запрацюють 15 нових дитячих садків та 80 груп (загалом буде створено 1300 додаткових місць).