Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Названо райони, в яких найактивніше йдуть будівельні роботи та розвивається інфраструктура

Названо райони, в яких найактивніше йдуть будівельні роботи та розвивається інфраструктура

3 листопада в ХОДА відбулася селекторна нарада щодо стану освоєння коштів на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів, які фінансуються в 2017 році з різних джерел.

У ході наради керівництво Департаменту капітального будівництва ХОДА навело останні оперативні дані. Так, капітальні вкладення в будівельну галузь області коштом обласного бюджету, обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, Державного фонду регіонального розвитку освоєно на 61% - 86%. Найнижчий показник – з освоєння коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Найактивніше будівництво та розвиток інфраструктури відбуваються у Валківському, Дворічанському, Зачепилівському, Зміївському, Нововодолазькому, Первомайському, Чугуївському районах та місті Лозова. Найнижчий показник освоєння коштів - у Богодухівському, Дергачівському, Кегичівському, Красноградському, Краснокутському, Куп’янському, Лозівському та Шевченківському районах.

Як зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, в області постійно здійснюється відповідний моніторинг використання коштів.

«Спеціалісти аналізують ситуацію по кожному району. Я щотижня доповідаю голові ХОДА Юлії Світличній про стан справ у тих районах, які відстають. Аналіз, звісно, проводиться в розрізі усіх напрямків: медицина, спорт, освіта та інші. Там, де кошти не будуть освоєні, вони будуть повернуті до бюджетів різних рівнів. До цього питання потрібно ставитися серйозно, щоб ми могли завершити роботи, які запланували», - звернувся до керівників структурних підрозділів, голів РДА та міських адміністрацій Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що у регіоні немає жодних проблем з фінансуванням з обласного бюджету будівництва, ремонту або реконструкції об’єктів.

Також у ході селекторної наради керівникам районів та міст рекомендували звернути увагу на якість підготовки проектно-кошторисної документації.