Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Жителі Харкова і області зверталися до заступника голови ХОДА за допомогою у вирішенні різних питань соціального характеру.

Низка звернень стосувалася допомоги в лікуванні та придбанні медикаментів. Спілкуючись із заявниками, Михайло Черняк відзначив, що можливість у наданні матеріальної допомоги обласною адміністрацією на даний момент обмежена, оскільки звернень від жителів області дуже багато. Що стосується повного обстеження й лікування в обласних закладах охорони здоров'я - цю допомогу, за необхідністю, буде надано всім заявникам в повному обсязі. Крім того, сьогодні частково працюють державні програми, за якими область отримує препарати, в тому числі для онкохворих. Їх пацієнти обласних лікарень зможуть отримати безкоштовно.

Також у ході прийому порушувалися питання, пов'язані з отриманням інвалідності, оформленням пенсій і субсидій тощо.

Так, пенсіонерка з Харкова попросила допомогти з оформленням субсидії за місцем фактичного проживання, а не прописки. За новою адресою вона не прописується, оскільки лікується в поліклініці за місцем прописки і не хоче міняти лікаря.

Жінці пояснили, що субсидію можна оформити тільки за місцем прописки.

«Вам варто прописатися за місцем проживання. А з приводу обслуговування в поліклініці не потрібно хвилюватися. З нового року, коли запрацює медична реформа і принцип «гроші за пацієнтом», ви зможете підписувати договір з будь-яким сімейним лікарем, незалежно від місця проживання і прописки», - пояснив Михайло Черняк.