Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Половину житлового фонду області вже підключено до опалення

Половину житлового фонду області вже підключено до опалення

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко 17 жовтня під час прес-конференції, присвяченій початку опалювального сезону в регіоні.

«Згідно з розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної з 9 жовтня ми почали подавати тепло в об'єкти соціально-культурного призначення - в першу чергу, дитячі сади, лікарні, школи. З 15 жовтня почали заповнення систем теплопостачання багатоквартирних житлових будинків. Сьогодні до опалення підключено 43,8% житлового фонду», - розповів Євгеній Шахненко.

За даними заступника голови ХОДА, всі 18 теплопостачальних підприємств області повністю готові до роботи.

«Всі уклали договори з НАК «Нафтогаз України» на постачання газу для теплопостачання населення і бюджетних організацій. Вони отримали висновки відповідних органів нагляду», - повідомив Євгеній Шахненко.

Підприємства паливно-енергетичного комплексу - ТЕЦ «Есхар» і ТЕЦ-5 - працюють у штатному режимі. На Зміївській ТЕС створено запаси вугілля - 101,8 тис. тонн, яких вистачить на два місяці роботи одного блоку.

Забезпечено необхідним запасом твердого палива установи та підприємства бюджетної сфери, які оснащено автономним опаленням.

«Котельні, що працюють на альтернативному виді палива, забезпечено вугіллям, дровами, пелетами, брикетами. Всього ж у цьому році переобладнано або побудовано 32 такі котельні. На даний момент близько 27% бюджетної сфери області працює на альтернативних джерелах теплопостачання», - зазначив заступник голови ХОДА.

Також Євгеній Шахненко повідомив, що для усунення аварійних ситуацій, які можуть виникнути на об'єктах тепло- і водопостачання, вже укомплектовано 150 аварійних бригад.

Що стосується підготовки дорожнього комплексу області до зими, на даний момент заготовлено близько 90% піщано-сольової суміші - понад 120 тис. тонн. До роботи на дорогах готові близько 700 одиниць техніки.