Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасникам АТО видали накази про передачу у власність землі під Харковом і у Вовчанському районі

Учасникам АТО видали накази про передачу у власність землі під Харковом і у Вовчанському районі

Захисники України напередодні свого свята отримали ще 231 земельну ділянку.

Під час процедури передачі наказів начальник ГУ Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок привітав воїнів від імені глави ХОДА Юлії Світличної.

Він повідомив, що з моменту початку видачі землі учасникам АТО (1 липня 2014 року) в Харківській області створено 18 садових товариств. Всього видано 7319 дозволів на розробку землевпорядної документації на загальну площу 9,2 тис. га. Головним управлінням прийнято 5386 наказів про затвердження документації та передачу у власність земельних ділянок загальною площею 6,5 тис. га. З них 2023 земельні ділянки - для ведення садівництва (2 тис. га) і 3363 - для ведення особистого сільського господарства (6,3 тис. га).

13 жовтня учасники АТО, серед яких і 5 сімей загиблих воїнів, отримали в користування 231 ділянку в Харківському та Вовчанському районах (46 - для ведення особистого сільського господарства і 185 садових ділянок по 12 соток).

«Ділянки знаходяться за межами населених пунктів: міст Люботин та Вовчанськ, селища Васищеве, сіл Рубіжне, Охрімівка і Вовчанські Хутори», - уточнив юрист ГУ Держгеокадастру в Харківській області Костянтин Рибалко.

За словами Євгена Оберемка, у Вовчанському районі садові ділянки розташовані у мальовничому місці біля річки Сіверський Донець і лісу.

«Спочатку учасники АТО попередньо обрали місце, потім ми його затвердили», - розповів Євген Оберемок.

Крім того, він зазначив, що сьогоднішній наказ про передачу у власність - це 90% від загального оформлення землі. Учасникам АТО залишилося лише отримати свідоцтво на право власності.