Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та посол Японії Сумі Шігекі долучилися до створення алеї сакури у Харкові

Юлія Світлична та посол Японії Сумі Шігекі долучилися до створення алеї сакури у Харкові

12 жовтня голова ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі взяли участь в урочистій церемонії висадження дерев у ЦПКіВ ім. Горького.

Сьогоднішня алея з 80 дерев з’явиться в рамках проведення Року Японії в Україні. Керівник області також нагадала, що навесні цього року в області вже було висаджено 40 саджанців сакури.

«Сакура – це частина японської культури, це символ здоров’я, добробуту, успіху та миру. Мир – це те, що об’єднує всіх харків’ян, це те, що потрібно сьогодні Україні, - сказала Юлія Світлична. – Ми вдячні нашому партнеру на геополітичній арені, який так само, як і ми, бореться за мир в Україні».

Юлія Світлична також розповіла, що між Харківською областю та посольством Японії налагоджено тісну співпрацю.

«Це не перший проект, який ми реалізуємо в культурній сфері. Ми співпрацюємо й у сферах енергоефективності, екології, медицини. Ми домовляємося про можливі перспективи співпраці в галузі освіти, науки, а також відносно постачання нового медичного обладнання. Я вас запевняю, що ми цінуємо вашу підтримку, наша дружба - в надійних руках», - звернулася Юлія Світлична до Сумі Шігекі.

Як зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні, цього року по всій країні буде висаджено 2500 дерев сакури.

«Я сподіваюся, що ці дерева стануть символом більш тісної дружби між Харковом та Японією. Примітно, що голова ХОДА Юлія Світлична говорила зі мною про інтенсифікацію співробітництва в бізнесі. Я впевнений, що  висаджені сьогодні дерева стануть символом цього більш інтенсивного співробітництва», - зазначив Сумі Шігекі.

До висадження сакури долучилися Харківський міський голова Геннадій Кернес, депутати обласної та міської рад, ветерани АТО, волонтери, громадські активісти. Процедура висадження дерев була відкрита для всіх охочих. Після урочистої церемонії Юлія Світлична разом з учасниками АТО вирушила провідати пацієнтів обласного госпіталю ветеранів війни.

Більше фото