Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили сприяти виділенню матеріальної допомоги на лікування

Михайла Черняка просили сприяти виділенню матеріальної допомоги на лікування

12 жовтня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися до Михайла Черняка з проханнями допомогти у вирішенні питань у сферах охорони здоров'я та соцзахисту. Переважно громадяни просили сприяти виділенню коштів на лікування.

Михайло Черняк запевнив, що звернення громадян розгляне профільна комісія. Тим, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Так, на прийом до заступника голови ХОДА прийшла переселенка з Луганська, яка разом із сином проживає в Харкові з 2014 року. Заявниця пояснила, що її синові необхідно регулярно проходити процедури гемодіалізу. Проблема в тому, що для проходження процедури пацієнту необхідно підвезення автотранспортом.

Заступник голови ХОДА акцентував, що підвезення пацієнтів для проходження гемодіалізу організовано для жителів області. Він дав доручення представнику Управління охорони здоров'я ХОДА знайти шляхи вирішення питання і забезпечити пацієнта своєчасною медичною послугою.

Житель Дергачівського району повідомив Михайлу Черняку про свої проблеми зі здоров'ям і житлом. Пенсіонеру потрібно медичне обстеження, якісне лікування і забезпечення житлом.

«З огляду на складну ситуацію, в якій ви опинилися, беру ваше питання під особистий контроль. Відповідні завдання отримають працівники управління соціального захисту району та області. Зібравши необхідні документи, ми можемо допомогти вам з лікуванням і, за вашим бажанням, запропонувати проживання в геріатричному пансіонаті», - пообіцяв пенсіонеру Михайло Черняк.

Також на прийом звернулися представники громадськості з питанням про вирішення спору, який виник у представників благодійної організації та власників будівлі щодо укладення договору оренди приміщення. Крім того, жителі обласного центру та районів області зверталися з проханнями про допомогу в питаннях призначення субсидії, а також перерахунку пенсійного стажу.

За необхідності заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду. Порушені в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.