Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична очолить журі обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України»

Юлія Світлична очолить журі обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України»

Фінальний концерт за участю юних вокалістів з усіх районів та міст Харківщини відбудеться 10 жовтня о 15:00 у великій залі ХНАТОБу.

Наймасштабніший дитячий пісенний проект підтримала особисто глава області Юлія Світлична.

«Харківщина - не лише столиця освіти та науки, промисловості, але ми й надалі залишаємося однією з провідних областей з розвитку культури та мистецтва, - відзначив заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. - Комплекс заходів, що реалізує ХОДА, спрямовано саме на підтримку дітей, молоді, розвиток творчих здібностей наших дітей. Одним з найголовніших культурних та мистецьких проектів регіону стане обласний етап конкурсу «Яскраві діти України».

Анатолій Бабічев нагадав, що Харківщина розпочала районний етап конкурсу ще в серпні, відбір пройшов у всіх районах та містах обласного значення регіону. 15 вересня в Харкові відбувся обласний конкурс, на якому всі учасники фіналу представили по 2 пісні. Журі з двох пісень обрало одну, яку юні вокалісти й виконають 10 жовтня під час творчих змагань у ХНАТОБі.

На суд журі в фіналі обласного етапу конкурсу винесуть 39 номерів (38 сольних та 1 виступ тріо). Діти змагатимуться в трьох вікових категоріях: від 6 до 9 років, від 10 до 12 й від 13 до 14. Наймолодшому учаснику - Андрію Сердюку, який представляє Куп’янський район, – 6 років. Для виступу Андрій вивчив пісню італійською мовою.

Під час обласного туру оберуть переможців у трьох вікових категоріях та одного призера Гран-прі. Останній представлятиме область у Києві у березні наступного року. Переможець загальноукраїнського фінального конкурсу поїде на дитячий фестиваль до Сан-Ремо (Італія).

Як розповіла медіакоординатор проекту «Яскраві діти України» Галина Нагорна, головою журі обласного етапу конкурсу стане голова ХОДА Юлія Світлична. Серед членів журі -також видатні діячі, такі як Народний артист України, Заслужений діяч мистецтв України, співак, поет, композитор Тарас Петриненко й Народний артист України, український поет, драматург, композитор Юрій Рибчинський.

«Усім учасникам передаю вітання від голови ХОДА Юлії Світличної! Впевнений, що в майбутньому багато кого з цих дітей ми побачимо на великій сцені! Бажаю усім успіху - нехай свято буде вдалим», - сказав Анатолій Бабічев.