Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч з Послом Данії в Україні

Юлія Світлична провела зустріч з Послом Данії в Україні

Рубен Медсен вперше приїхав до Харківської області, щоб взяти участь у відкритті культурного проекту «Дні Данії в Харкові».

Вітаючи Надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Данія в Україні, голова ХОДА висловила Рубену Медсену вдячність за ту підтримку, яку його країна надає Україні.

«Ми пропонуємо вам активізувати економічні взаємозв'язки, оскільки в нашої області та Данії є потенціал і в зовнішній торгівлі, і в інвестиційній діяльності, і у сфері культури», - сказала Юлія Світлична.

Вона зазначила, що активізації економічного співробітництва міг би сприяти візит представників данського бізнесу до Харківської області. Також голова ХОДА наголосила на важливості реалізації таких проектів, як Дні Данії в Харкові, що сприяють знайомству жителів регіону з культурою дружньої країни.

«Нам приємно, що Дні Данії в Харкові проходять цілий тиждень. Харків'яни зможуть ознайомитися з культурою, подивитися кінофільми та спробувати національну кухню. Ми готові надати будь-яку допомогу, яка необхідна для реалізації цього проекту, а також перспективних проектів, які будуть здійснюватися під егідою посольства», - сказала Юлія Світлична.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні підкреслив, що його країна вважає себе великим другом України.

«Ми підтримуємо вашу країну в усіх аспектах, безумовно, в питанні територіальної цілісності, а також у сфері економіки», - сказав пан посол.

Він зазначив, що в Харківській області вже працюють кілька данських компаній, у тому числі дві компанії у сфері IT.

«Вони вже понад 10 років працюють у Харкові й раді працювати тут, - сказав Рубен Медсен. - Я шкодую, що не приїхав до Харкова раніше, але я всього лише півроку в Україні. Я сподіваюся повернутися до Харкова найближчим часом, у тому числі взяти участь у конференції з питань інвестування».

Посол Королівства Данія зазначив, що вважає особливо важливим розширення знайомства харків'ян з культурою та традиціями Данії, якому буде сприяти проведенню Днів Данії в Харкові.

Культурний проект буде реалізований у нашому місті з 6 по 14 жовтня. У програму включено фестиваль кіно, міжнародну фотовиставку, театральні вистави, лекції та дискусії, круглі столи, присвячені архітектурі. З програмою Днів Данії в Харкові можна ознайомитися тут.