Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область стає центром вагомих міжнародних подій. Голова ХОДА

Харківська область стає центром вагомих міжнародних подій. Голова ХОДА

Голова ХОДА разом із Генеральним прокурором України Юрієм Луценком взяла участь у відкритті І Харківського міжнародного юридичного форуму.

Захід, організований спільно ХОДА, Національним юридичним університетом ім. Я. Мудрого та Національною академією правових наук, проходитиме в Харкові з 3 по 6 жовтня. Відкриваючи форум, ректор НЮУ Василь Тацій подякував голові ХОДА Юлії Світличній за підтримку та особисту участь в організації події.

«Тематика форуму, час і місце проведення обрані невипадково, - сказав Василь Тацій. - Процеси глобалізації, що відбуваються у світі, несуть не тільки переваги, але інколи й небезпеку. Вирішення цих проблем неможливо без участі юристів-практиків та науковців, які розробляли б рекомендації, які можуть бути імплементовані як у наше національне законодавство, так і в міжнародну практику. Тому разом з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною ми звернулися з такою ініціативою до Президента, отримали його підтримку та підтримку центральних органів виконавчої влади».

Юлія Світлична, яка є одним зі співзасновників форуму, в ході його урочистого відкриття привітала всіх учасників на Харківщині.

«Мені приємно відзначити, що Харківська область стає центром не лише вагомих національних, але й міжнародних подій, - підкреслила голова ХОДА. - Тиждень тому ми провели міжнародний економічний форум. Візит до Харкова представників 30 країн світу та реальні проекти для розвитку економіки регіону – ось його результат. Сьогодні тут проходить вагома та потужна подія під назвою «І Міжнародний юридичний форум». Я впевнена, що його результати також мають відчути люди, адже кожна реформа, кожне рішення, яке приймається на рівні держави, повинно мати якісне правове забезпечення».

Генеральний прокурор України наголосив, що не дарма саме Харків – юридичну столицю країни – було обрано для проведення подібної масштабної події.

«Україна переживає нелегкі часи, ми одночасно маємо три війни: воюємо з Путіним та його прокремлівськими бандами на Донбасі; з олігархами, які узурпували економічне багатство України, та ми воюємо з корупцією, яка, як ракові метастази, пожерла тіло української держави», - сказав Юрій Луценко.

Він підкреслив, що сьогодні ключове питання утвердження української держави лежить у відновленні поняття справедливості.

«Ми мусимо з’єднати поняття «юстиція» та «справедливість», «юстиція» та «законність», - сказав генеральний прокурор, відзначивши, що шляхи до цього й нароблятимуть, у тому числі, під час форуму в Харкові.

Більше фото