Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк привітав колектив інституту Ситенка зі 110-ю річницею заснування установи

Михайло Черняк привітав колектив інституту Ситенка зі 110-ю річницею заснування установи

Урочистості відбулись 4 жовтня в залі Харківської обласної філармонії.

Від імені керівника області Юлії Світличної зі 110-ю річницею від дня заснування ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенка НАМН України» колектив установи привітав заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Він відзначив славетний шлях, який пройшов інститут, та подякував колективу від імені всіх пацієнтів, яким допомогли в стінах медичної установи.

«Сьогодні разом з військовим шпиталем ви допомагаєте рятувати життя та здоров’я захисників нашої країни, які отримують тяжкі поранення під час протистояння на сході країни. Знаю, що тут відбувається колосальна наукова робота та проводяться складні операції. Дякую за це колективу інституту й зичу вам нових досягнень. Міцного здоров’я вам та вашим сім'ям. Миру всім нам!», - привітав медиків та науковців закладу Михайло Черняк.

Він також вручив кращим фахівцям інституту Почесні грамоти ХОДА та Подяки голови обласної державної адміністрації.

Довідка. Державна установа «ІПХС ім. проф. М.І.Ситенка НАМН України» - один з найстаріших науково-дослідних закладів нашої країни. Він був створений у 1907 році. Нині в штаті інституту 503 працівники, серед яких 72 наукових співробітники. Науковий потенціал інституту складають 18 докторів наук, з них 10 професорів, 46 кандидатів медичних, біологічних, фармацевтичних і технічних наук. До складу інституту входять 14 науково-дослідних підрозділів, 5 клінічних відділень, консультативно-діагностичне відділення, науково-організаційний відділ, відділ науково-медичної інформації, науковий архів, наукова бібліотека.

Основними напрямами наукової діяльності інституту є експериментально-діагностичні дослідження в галузі ортопедії та травматології, ортопедичні проблеми патології хребта, ортопедична артрологія, травматологія хребта та суглобів. У закладі проводяться реконструктивно-відновлювальні операції.

Щороку в клініках інституту проходять стаціонарне лікування до 3,5 тисячі хворих з патологією кістково-м’язової системи, консультативно-діагностичну допомогу в поліклініці інституту одержують до 40 тисяч осіб.