Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб розглянув стан підготовки до зими в 7 районах області

Обласний штаб розглянув стан підготовки до зими в 7 районах області

Чергове кущове засідання штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період відбулось у Харківському районі.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Він нагадав, що стан виконання запланованих заходів та хід вирішення проблемних питань по кожному району та місту обласного значення розглянуто на виїзних засіданнях обласного штабу, які відбулись з 8 червня по 21 липня поточного року. Підсумки підготовки було підбито на 4-х кущових засіданнях штабу.

На засіданні 3 жовтня перевірили готовність до зими в 7 районах (Харківському, Богодухівському, Коломацькому, Краснокутському, Дергачівському, Золочівському та Зміївському), а також у місті Люботин. Участь у засіданні взяли керівники районів, голови місцевих рад, керівники підрядних організацій, енергопостачальних й газопостачальних підприємств.

Заступник голови ХОДА нагадав, що до 15 жовтня усі об’єкти районів повинні бути технічно готовими розпочати опалювальний сезон.

За даними Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, житловий фонд названих районів та м. Люботина підготовлено на 100 % з підписанням паспортів та актів готовності.

Також Євгеній Шахненко наголосив на необхідності приведення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня. Крім того, було підкреслено, що глава області Юлія Світлична поставила задачу до кінця року обладнати лічильниками тепла всі багатоквартирні будинки.

«Із завданням майже впорались у Зміївському районі – 96% будинків обладнано лічильниками. Іншим слід працювати в цьому напрямку більш активно», - сказав Євгеній Шахненко.

Крім того, він перевірив готовність до зими дорожнього комплексу районів.

Як відзначив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, керівникам райдержадміністрацій потрібно додатково перевірити наявність сил та засобів для снігоприбиральних робіт у населених пунктах, забезпечити взаємодію місцевих рад з підприємствами району та філіями ДП «Харківський облавтодор», які мають відповідну снігоприбиральну техніку. Також слід провести роботу на предмет достатньої кількості заготівлі піску та солі.