Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіональний ЦНАП – позитивний приклад для всієї країни. Мінюст

Харківський регіональний ЦНАП – позитивний приклад для всієї країни. Мінюст

3 жовтня заступник Міністра юстиції України та перший заступник голови ХОДА відвідали Регіональний центр надання адміністративних та соціальних послуг.

Під час візиту до Регіонального ЦНАПу Марк Беккер нагадав, що заклад надає 400 послуг, з яких 316 - адміністративних, 67 - сфери соціального захисту населення, 17 - щодо пенсійного забезпечення.

«У середньому щодня до центру надходить понад 2 тисяч звернень. Серед них найбільша кількість - зі сфери соціального та пенсійного забезпечення. Близько 150 звернень стосуються фіскальної служби, стільки ж - міграційної. У центрі також працюють «вікна» для іноземців та молоді», - повідомив перший заступник голови ХОДА. 

Заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов зазначив, що перелік послуг, які передають місцевій владі і які можуть надаватися в ЦНАПах, постійно розширюється. 

«У цьому випадку ми навіть пішли далі. Тому що наразі реєстрація народження, зміни прізвища, смерті відбувається в органах юстиції. Але ми розмістили своїх співробітників у центрі, й люди можуть отримати ці послуги тут - швидше та комфортніше. Ми готуємося до того, щоб змінити законодавство й передати по всій країні ці повноваження. А це є як пілотний проект. І, наскільки я знаю відгуки, діє він ефективно», - сказав Сергій Петухов. 

Він також зазначив, що перелік послуг Регіонального ЦНАПу буде тільки розширюватися.

«Процес роботи центру організований дуже добре: є чітке зонування, електронна черга, інформування про послуги, можливість їх оплатити на місці. Це позитивний приклад для всієї країни, як повинні надаватися громадянам адміністративні послуги на місцях», - сказав Сергій Петухов.

Нагадаємо, Регіональний центр надання адміністративних і соціальних послуг розміщений в реконструйованому 5-поверховому будинку по проспекту Тракторобудівників, 144.

У  «Front-office» центру розміщено зону очікування, дитячий куточок, рецепцію, зону прийому документів, зону видачі результатів, відділення банку. Прийом громадян здійснюється у секторах: «А» – надання послуг з пенсійного забезпечення, «В» – надання послуг із соціального забезпечення, «С» – надання послуг міграційної служби, «D»– сектор надання адміністративних послуг (також у цьому секторі надаються послуги з реєстрації актів цивільного стану, кадастрового реєстратора, фіскальної служби. У частині сектора D можна отримати картку платника податків або внести відмітку до паспорта про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), у секторі «Е» здійснюється видача готових документів.