Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 500 жителів області беруть участь у проекті із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та ВПО

Понад 500 жителів області беруть участь у проекті із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та ВПО

Про це повідомили на черговому засіданні обласної комісії з реалізації пілотного проекту.

Під час засідання відібрали до участі в проекті ще понад 50 осіб. З них 49 планують працевлаштувати або залучити до громадських робіт. 3 особи розроблять власні бізнес-плани для започаткування бізнесу та будуть презентувати їх на засіданні комісії, щоб отримати фінансову допомогу від держави на придбання необхідного обладнання та матеріалів у розмірі до 64 тис. грн.

За даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, вже понад 500 мешканців області з-поміж малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб взяли участь у пілотному проекті. 273 з них вже працевлаштовано або залучено до громадських робіт.

За результатом розгляду бізнес-планів учасників проекту комісією прийнято рішення щодо надання фінансової допомоги 21 особі, 9 з них – уже отримали таку допомогу на загальну суму 0,5 млн грн, що дозволить втілити їх бізнес-плани у життя.        

Довідка. Пілотний проект реалізується у Львівській, Полтавській та Харківській областях протягом 2017-2018 років відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 02.12.2015 № 1154 (зі змінами). З детальними умовами для потенційних учасників можна ознайомитись тут.