Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківську область з'їдуться юристи з усього світу

У Харківську область з'їдуться юристи з усього світу

З 3 по 6 жовтня в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого пройде 1-й Харківський міжнародний юридичний форум «Закон і проблеми сталого розвитку в глобалізованому світі».

Організаторами форуму є Національна академія правових наук України та НЮУ ім. Я. Мудрого. Участь у заході візьмуть політики, співробітники правоохоронних органів, держслужбовці та науковці з України та іноземних держав, посадові особи міжнародних організацій, інституцій ЄС, відомі правозахисники і представники юридичного бізнесу.

У рамках форуму заплановано проведення панельних дискусій, круглих столів, семінарів, майстер-класів та інших заходів. Основні теми дискусій форуму: «Міжнародне гуманітарне право: поточні проблеми в глобалізованому світі», «Світ без корупції: міф чи реальність?», «Право на справедливий судовий розгляд: європейська традиція та український контекст», «Правові засади екологічної безпеки: проблеми впровадження міжнародних стандартів».

У ході заходу учасники обговорять питання зобов'язань у галузі прав людини: досвід країн Вишеградської четвірки та країн Балтії для України, питання прав внутрішньо переміщених осіб, поліпшення доступу жінок до правосуддя, правової основи реформи сектора безпеки та ін.

Також у рамках форуму передбачено спеціальний курс лекцій для студентів.

В урочистому відкритті форуму візьме участь глава ХОДА Юлія Світлична. Відкриття форуму відбудеться 3 жовтня о 10:00 у Палаці студентів НЮУ ім. Я. Мудрого.

З детальною програмою заходу можна ознайомитися тут.