Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зростання виробництва в регіоні з початку року дозволило створити 2000 нових робочих місць. Юлія Світлична

Зростання виробництва в регіоні з початку року дозволило створити 2000 нових робочих місць. Юлія Світлична

Керівник області разом із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом взяла участь у Всеукраїнській нараді «Стратегічні напрями розвитку машинобудування України: від ініціатив до національної промислової політики».

Нарада за участю керівників машинобудівних підприємств з усієї країни відбулась на ПАТ «Турбоатом».

«Ми прогнозуємо на 2018 рік зростання національної економіки близько 3 %, але наше завдання – зробити швидке економічне зростання, - відзначив, відкриваючи нараду, Прем’єр-міністр України. - Нам потрібно якісне інвестиційне середовище та інвестиції, які дозволять у 2018 році отримати швидке зростання».

Володимир Гройсман пояснив, що головною метою проведення наради в Харкові є розгляд проблематики галузі та конкретних рішень, які мають прийняти уряд та парламент.

Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів у ході наради відзначив, що Харківщина має значний потенціал розвитку промисловості.

«Ми маємо потенціал саме на Харківщині, в Україні, для розбудови потужного машинобудування. Саме у нас починає відновлюватися велика потужна економіка - на Харківщині, де, як казала голова облдержадміністрації, кожна третя людина працює в промисловості», - наголосив Степан Кубів.

За інформацією голови ХОДА Юлії Світличної, цього року промисловість регіону продемонструвала зростання у 8%.

«Це додатковий 1 млрд грн до бюджетів і з початку року – плюс 2000 нових робочих місць. Такі показники маємо вперше за останні 4 роки, - повідомила Юлія Світлична. - Нас лякали, що без північного сусіда економіка Харківщини рухне, буде економічний колапс. Але так не буде. На сьогодні за підтримки Президента України відновили стабільну роботу промислових гігантів – таких, як завод ім. Малишева та ХТЗ. Харківщина – це один з небагатьох промислових регіонів країни, що демонструє сталий розвиток».

Під час наради її учасники також обговорили питання імпортозаміщення, налагодження нових ринків збуту та модернізації виробництва.

Більше фото