Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В офісі Консультативної місії ЄС у Харкові з'являться нові експерти

В офісі Консультативної місії ЄС у Харкові з'являться нові експерти

Подальші плани спільної роботи керівництва області та КМЄС керівник ХОДА Юлія Світлична обговорила з главою місії в Україні Кястутісом Ланчінскасом.

Предметом розмови стали також робота офісу КМЄС у Харкові й реалізація спільних проектів у сфері безпеки.

«Ми активно залучаємо офіс КМЄС до розробки безпекових програм області, - зазначила Юлія Світлична. - Важливо використовувати досвід міжнародних партнерів. Ми готові враховувати ті побажання та пропозиції, які є у КМЄС, - з позиції досвіду, який має ця місія в безпекових програмах. І вже врахували у своїх розробках пропозиції, які було передано. Будемо працювати над тим, щоб європейський досвід був впроваджений у харківську практику. Щоб харків'яни відчували себе спокійно та безпечно на території області».

Кястутіс Ланчінскас, у свою чергу, зазначив, що у керівництва місії та співробітників її харківського офісу є повне взаєморозуміння з керівництвом області та місцевих правоохоронних органів. Він також повідомив, що найближчим часом штат харківського представництва КМЄС поповниться.

«У найближчому майбутньому в Харкові з'являться експерти з планування бюджету та інших ресурсів. Вони зможуть допомогти спланувати бюджет і використовувати ті ресурси, які у вас є, найбільш ефективно. Також регіональні підрозділи буде посилено іншими експертами - у сфері загальнополіцейської діяльності», - повідомив глава КМЄС в Україні.