Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер привітав машинобудівників з професійним святом

Марк Беккер привітав машинобудівників з професійним святом

27 вересня перший заступник голови ХОДА провів урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника.

Працівників промисловості Марк Беккер привітав від імені голови ХОДА Юлії Світличної. Він зазначив, що у сфері машинобудування працюють 150 тисяч жителів Харківщини - це понад 100 великих підприємств.

«Ще два роки тому говорили про те, що навряд чи Харківська область зі своїм промисловим потенціалом вийде з важкого становища, оскільки відпаде певний ринок. Практично всі підприємства, дійсно, перебудувалися, провели серйозне реформування діяльності, диверсифікацію ринків, імпортозаміщення. На міжнародному економічному форумі ми розглядали приклади, коли продукція, яка кілька років тому з українських запчастин складалася лише на 20%, сьогодні вже виготовляється в Україні на всі 100%. Це ваша заслуга і ваша перемога. І Харківська область демонструє найвищі показники розвитку машинобудування - 117% за вісім місяців 2017 року. Це значне зростання. За всіма цими цифрами стоять люди», - сказав Марк Беккер.

Він також нагадав, що цього року завдяки особистій участі, яку взяв у вирішенні питання Президент України Петро Порошенко, та підтримці голови ХОДА Юлії Світличної відновив виробництво Харківський тракторний завод.

«Завод уже виробив понад 700 тракторів і буде працювати далі», - зазначив Марк Беккер.

Перший заступник голови облдержадміністрації повідомив, що за 7 місяців цього року обсяг виробництва Харківської області складає 90 млрд грн.

Говорячи про найбільші підприємства енергомашинобудування України, Марк Беккер зазначив, що минулого року ПАТ «Турбоатом» сплатив 1 млрд 225 млн грн дивідендів, ДП «Електроважмаш» - понад 60 млн грн.

«Звичайно, є проблеми, але найголовніше, що у нас є робочі руки. Наші заводчани показали, що вони вміють працювати. У нас є хороші менеджери, які підняли підприємства на абсолютно новий рівень. У нас є впевненість у тому, що завтра ми зробимо ще більше», - сказав Марк Беккер.

У ході урочистого прийому найкращим представникам машинобудівної галузі Марк Беккер вручив Почесні грамоти ХОДА та Подяки голови ХОДА.

Заступник генерального директора ПАТ «Турбоатом» Сергій Ільїнський зазначив, що нагорода, яку він сьогодні отримав, - висока оцінка не лише його роботи, а й всього колективу заводу. 

«Керівництво обласної державної адміністрації постійно приділяє значну увагу всім машинобудівним підприємствам області. За це ми вам дуже вдячні. Головне завдання машинобудівників - бути корисними регіону та країні», - зазначив Сергій Ільїнський.

Більше фото