Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я вірю у блискучий розвиток Харківської області та України. Марі Йованович

Я вірю у блискучий розвиток Харківської області та України. Марі Йованович

Під час пленарного засідання ІХ Міжнародного економічного форуму Посол США в Україні поділилася своїм баченням перспектив економічного розвитку нашого регіону та держави.

Марі Йованович відзначила, наскільки важливо працювати над залученням інвестицій та розвитком економіки на регіональному рівні.

«У США до цих питань підходять максимально децентралізовано: штати та міста працюють самостійно над зростанням власної економіки. Добре, що в Харківській області сьогодні також працюють за таким принципом», - зауважила посол.

Вона зазначила, що Харківщина є одним з найбільш перспективних регіонів для інвестицій. Серед важливих переваг нашого регіону, на думку посла, міцна науково-дослідна база, велика кількість вишів, у яких навчаються талановиті студенти, котрі мають багато ідей.

«Саме тому в Харкові сформувався міцний ІТ-осередок, що теж є однією з причин для інвесторів звернути увагу на ваш регіон», - сказала Марі Йованович.

Говорячи про перспективи України взагалі, Марі Йованович відзначила, що зараз країна вперше з 2012 року демонструє зростання економіки, що свідчить про подолання негативних тенденцій.

«Для того, щоб зберегти ці показники, ви маєте й далі рухатися шляхом реформ та подолання корупції. Україна може багато запропонувати - це і кваліфікована робоча сила, і родюча земля, і вигідне сусідство з ЄС. Я вірю у блискучий розвиток Харківської області та України, - наголосила посол. - Для того, щоб використати всі можливості, влада, як центральна, так і місцева, має продемонструвати, що тут створено чесні умови для бізнесу. Цьому буде сприяти відкриття в країні ЦНАПів - таких, який ми 1 вересня відкрили в Харкові».

Марі Йованович запевнила, що Харківська область та Україна в цілому і надалі матимуть повну підтримку Сполучених Штатів на шляху демократичних перетворень.

Більше фото