Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові проходить Великий Слобожанський ярмарок

У Харкові проходить Великий Слобожанський ярмарок

23 вересня ювілейний, 15-й, ярмарок відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вітаючи учасників та гостей свята, керівник області повідомила, що на цьогорічному ярмарку найкращу продукцію за найнижчими цінами представляють близько 500 товаровиробників та підприємців.

«На ярмарку зібралися всі райони Харківщини, щоб показати, чим вони багаті. Тут представлено майже 2 тисячі товарів вартістю нижче, ніж в середньому по області. Кожен охочий може придбати продукцію безпосередньо у виробника. Два дні поспіль на ярмарку проходитимуть святкові заходи, і мешканці області можуть не тільки придбати необхідні товари, а й зарядитися гарним настроєм, - сказала Юлія Світлична. - Три роки тому ми відстояли мир, і сьогодні можемо проводити спортивні, масові та масштабні торговельні заходи, які надають нам впевненості. Ми вміємо працювати і кожного дня робимо все, щоб наша область була найуспішнішою».

Голова ХОДА розповіла, що частину товарів з ярмарку та короваї від усіх районів області передадуть у військовий госпіталь та геріатричний пансіонат. 

Також Юлія Світлична зазначила, що в цьому році на Харківщині зібрали рекордний врожай пшениці. У цілому регіон повністю забезпечений сільгосппродукцією.

Разом з керівником області Великий Слобожанський ярмарок відвідали представники іноземних делегацій, які брали участь у ІХ Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Серед них Надзвичайний і Повноважний Посол Сербської Республіки в Україні Раде Булатович, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Албанія в Україні Шпреса Курета, Перший секретар Королівства Швеція в Україні Луіс Мерсінг тощо.

Великий Слобожанський ярмарок проходить 23 та 24 вересня на відкритому майдані презентаційно-виставкового центру «Радмір - Експохол» (вул. Академіка Павлова, 271).

Окрім районів Харківщині, свою продукцію тут представляють учасники з Івано-Франківської, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської та інших областей.

На ярмарку жителі та гості Харківщини також можуть ознайомитися з традиціями, колоритом, культурним надбанням районів і міст області, взяти участь у різноманітних розвагах та подивитись дводенний концерт кращих харківських виконавців і фольклорних колективів регіону на головній сцені ярмарку.

Більше фото