Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина має позитивну динаміку інвестування, що дозволяє ставити завдання для розвитку. Юлія Світлична

Харківщина має позитивну динаміку інвестування, що дозволяє ставити завдання для розвитку. Юлія Світлична

Голова ХОДА відкрила пленарне засідання IХ Міжнародного економічного форуму, темою якого стали «Модернізаційні пріоритети для України: відкрита економіка – відкриті можливості».

Керівник області привітала на Харківщині всіх учасників форуму, серед яких – делегації більше ніж 30 країн світу та 15 надзвичайних і повноважних послів, члени Уряду України, керівники великих міжнародних та вітчизняних компаній, бізнес-асоціацій, фінансових організацій та інвестиційних фондів. Юлія Світлична відзначила, що таке представництво на економічному форумі в Харкові – це «найкраща відповідь усім, хто не бачив майбутнього для харківської економіки, для харківської промисловості без Росії».

«Ще вчора нас лякали колапсом, а вже сьогодні ми відпрацьовуємо великі міжнародні проекти, які здатні завантажити замовленнями провідні підприємства Харківщини та їхніх суміжників по всій Україні», - підкреслила голова ХОДА.

Вона відзначила, що така ситуація – результат великої системної роботи, яку область веде в постійній взаємодії з Кабінетом міністрів, під чітким контролем Президента та за сприяння міжнародних партнерів.

«Україна інтегрується у відкритий світ та проводить реформи, низка з яких є актуальними навіть для країн розвинутих демократій, - сказала Юлія Світлична. - Саме завдяки цим реформам лише за останній рік Харківщина зекономила на прозорих державних закупівлях близько мільярда гривень. Саме завдяки реформам відбулося кардинальне посилення місцевого самоврядування. Спрямовано небачені раніше кошти у проекти розвитку територій. Створено багато інших можливостей, які є відкритими для кожного, хто готовий ними скористатись. Харківська область до цього готова».

Керівник області навела такі дані: минулого року в розвиток та модернізацію економіки Харківщини було залучено близько 800 млн дол. США. З них майже 120 млн доларів – це капітальні інвестиції з бюджетів усіх рівнів, що були отримані завдяки фінансовій децентралізації. Ще понад 650 млн доларів вклав бізнес – вітчизняні та іноземні інвестори. Решта – проекти міжнародної технічної допомоги.

«Цього року Харківська область продовжує утримувати позитивну динаміку інвестування, і це дозволяє нам ставити перед собою серйозні розвиткові завдання», - наголосила голова Харківської ОДА.

Вона відмітила, що, знаходячись у 40 км від Росії, Харківщина транслює європейську ідею та європейські цінності на весь український схід.

«Це результат потужної підтримки регіональних ініціатив, яку Харківська область відчуває з боку керівництва держави. Це результат довіри до України з боку міжнародних партнерів. Це результат віри в європейську Харківщину, в європейську Україну з боку самих її громадян, - сказала Юлія Світлична. - Харківська область відкрита для співпраці та гарантує підтримку всіх перспективних спільних починань. Ми дивимося вперед і запрошуємо вас пройти разом з нами цим шляхом!».

Більше фото