Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

20 вересня до першого заступника голови ХОДА зверталися переважно за допомогою у вирішенні земельних питань.

Зокрема, в ході прийому було озвучено прохання про допомогу розібратися в питанні щодо надання дозвільних документів на виготовлення технічної документації про відновлення меж земельної ділянки біля села Лісове Дергачівського району. Також один із заявників озвучив свою незгоду з діями держреєстратора і прохання про надання одному з університетів регіону земельних ділянок.

Крім того, до Марка Беккера звернулася мешканка Харкова з проханням розібратися в питанні невиплати заробітної плати на одному із заводів області. За словами жінки, їй підприємство заборгувало понад вісімнадцяти тисяч гривень.

«Я працювала на заводі 10 років. Зарплату за кілька років мені не виплатили. Є рішення суду про те, щоб мені її виплатили. Але нічого не відбувається», - сказала заявниця.

З аналогічним питанням до першого заступника голови ХОДА звернулася ще одна заявниця. За її словами, завод не виплатив їй понад 30 тисяч гривень.

Марк Беккер зазначив: контролювати виконання рішення суду - компетенція виконавчої служби. Представники ХОДА звернуться в цю структуру з тим, щоб отримати роз'яснення про те, на якому етапі виплати, і вони доклали зусилля якомога швидше в зазначені судом строки виплатити заборгованість по зарплаті.

«На заводі складна ситуація склалася ще десять років тому. На сьогодні керівництвом країни, в тому числі, приймається рішення про відновлення цього підприємства. Для того, щоб воно могло, нарешті, погасити мільйонну заборгованість по зарплаті», - сказав Марк Беккер.

Ще одне питання, з яким звернулися до першого заступника голови ХОДА на прийом, стосувалося реалізації проекту біогенератора. Марк Беккер зазначив, що проект буде передано на розгляд  фахівцям Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П.Василенка.

Також заявники запропонували розглянути проект щодо впровадження на території Харківської області технології для виготовлення засобів електротранспорту та модернізації асинхронних електродвигунів на підприємствах для зниження викидів в атмосферу забруднювальних речовин і економії електроенергії.

Вирішення всіх питань, озвучених у ході прийому, Марк Беккер взяв під особистий контроль.