Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Кабміні представили проект Державного бюджету на 2018 рік з доходами понад 1 трлн грн

У Кабміні представили проект Державного бюджету на 2018 рік з доходами понад 1 трлн грн

Він оснований на прогнозі росту економіки в 3% та обсягу мінімальної зарплати в 3723 грн.

«Ми вчасно приймаємо і передаємо на майданчик парламенту проект бюджету на 2018 рік. Це тільки основа, далі буде обговорення. І ми очікуємо на якнайшвидше прийняття документа»,  - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За словами прем’єр-міністра, представлений проект є бюджетом зростання економіки. Так, видатки на соціальну допомогу загалом складуть 122,7 млрд грн проти 117,6 млрд грн у 2017 році. Понад 55 млрд грн буде спрямовано на адресні субсидії на оплату комунальних послуг.

«Питання освіти також залишаються пріоритетними. Ми виконуємо обіцянку зростання зарплати вчителям у 2018 році на 25%. Виділяємо 1 млрд грн на модернізацію початкової школи - нам необхідні сучасні засоби освіти,  а також пропонуємо спрямувати 504 млн грн на інклюзивну освіту. Це питання нашої моралі й доброти і розуміння того, що поряд є люди, які потребують уваги з боку суспільства, - сказав Володимир Гройсман. – Також ми збільшуємо фінансування науки – до 7,9 млрд грн. У нас є напрацювання, тож маємо забезпечити реалізацію багатьох речей й напрацювань, які чекають на своє впровадження».

Сфера охорони здоров’я також отримає додатковий ресурс. Загальні видатки держбюджету на неї становитимуть 112,5 млрд грн, з яких, зокрема, 1 млрд грн буде спрямовано на фінансування урядової програми «Доступні ліки», близько 6 млрд грн – на державну закупівлю ліків.