Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили День рятівника

На Харківщині відзначили День рятівника

Масштабний захід пройшов у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Святкування розпочалося з показового виступу курсантів-верхолазів Національного університету цивільного захисту України. Вони продемонстрували процес рятування людей з 54-метрової висоти - «колеса огляду».

Також жителям та гостям регіону запропонували експозиції з радіаційного, хімічного та біологічного захисту. У наметі психологів фахівці продемонстрували надання екстреної психологічної допомоги постраждалим.

В експозиції університету цивільного захисту «Захоплива хімія», яку презентувала кафедра спеціальної хімії та хімічних технологій, було показано досліди з горіння металів, вибухів газів, самозаймання речовин. Науково-педагогічні працівники кафедри пожежної і техногенної безпеки об'єктів та технологій ознайомили присутніх з дією установок для дистанційного випробування сповіщувачів та дослідження вогнезахисту тканин, а також представили роботу тепловізора і пірометра для вимірювання температури та фотостенд «Профілактика несправностей електрообладнання».

Співробітники кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки продемонстрували відвідувачам парку алгоритм дій під час виявлення вибухонебезпечних та невідомих предметів. Роботу установки імпульсного гасіння пожеж продемонстрували науковці кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт.

Гості свята відвідали виставку пожежної ретротехніки та сучасної пожежно-рятувальної техніки, а також мали можливість спостерігати показову роботу медичної служби та волонтерів Червоного Хреста, кінологічних розрахунків та хімічної служби.

Для дітей співробітники клубу Національного університету цивільного захисту України провели на центральній сцені парку конкурси, ігри, вікторини на пожежно-рятувальну тематику. Розважали відвідувачів професійного свята рятувальників творчі колективи університету.