Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко перевірив готовність до опалювального сезону 7 районів області

Євгеній Шахненко перевірив готовність до опалювального сезону 7 районів області

Заступник голови ХОДА провів засідання обласного штабу у Краснограді 14 вересня.

Під час засідання  було обговорено питання готовності господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період у Сахновщинському, Кегичівському, Первомайському, Красноградському, Валківському, Зачепилівському, Нововодолажському районах, а також у місті Первомайський.

Як зауважив Євгеній Шахненко, усі об’єкти названих районів, відповідно до завдань Мінрегіону повинні мати технічну готовність до 15 вересня.

«Фактично ми підбиваємо підсумки проведеної нами роботи по підготовці господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період. Часу на виправлення помилок залишилось обмаль», - звернувся до керівників районів Євгеній Шахненко.

Також заступник голови ХОДА наголосив на необхідності встановлення лічильників теплової енергії на багатоквартирних будинках, а також  приведення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня. Крім того Євгеній Шахненко перевірив готовність до зими дорожного комплексу районів - потрібно заготовити необхідну кількість піску та підготовити спецтранспорт.

За даними директора Департамента ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, станом на 13 вересня житловий фонд районів підготовлено на 98,7%.

«У Валківському районі рівень підготовки – 96,5 % (завершується ремонт покрівель 2 житлових будинків). Також на завершальному етапі знаходиться підготовка 7 житлових будинків у Красноградському районі. Зазначені роботи будуть проведені до 1 жовтня.

«У інших районах та місті Первомайський на 100% оформлено паспорти готовності будинків», - надав данні Сергій Магдисюк.

Також, за його даними, готовність об’єктів теплопостачання по області складає 96,8%. У названих районах та у м. Первомайський підготовча робота завершена, у Красноградському та Нововодолазькому - завершується підготовка теплових мереж.

Готовність водопровідно - каналізаційного господарство по області - 98,3%. Завершено підготовку в Зачепилівському, Сахновщинському, Первомайському районах та м. Первомайский. На стадії завершення знаходиться підготовка 2 свердловин у Валківському районі, очисних споруд у Красноградському районі, водопровідно-насосної станції та 370 метрів водопровідних мереж у Кегичівському районі. У Нововодолазькому районі продовжується підготовка 2 каналізаційних станцій, а також 2 свердловин.

За даними начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексія Белоцького, забезпеченість районів твердим паливом складає більше 60%. Особливу увагу слід приділити підготовці котелень закладів соціальної сфери.