Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочалися військово-навчальні збори з бійцями тероборони

На Харківщині розпочалися військово-навчальні збори з бійцями тероборони

Свої навички вдосконалять понад 700 військовозобов’язаних.

На базі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату та Чугуївського об'єднаного райвійськкомату розпочалися десятиденні збори з бійцями підрозділів територіальної оборони. У заході беруть участь понад 700 військовозобов’язаних з числа мешканців Харківщини.

«Усі хлопці, які прибули на збори, є справжніми патріотами і першими помічниками нам – діючим армійцям. Усі вони отримали військовий однострій, бойове спорядження та зараз перебувають у пунктах дислокації своїх підрозділів. Зауважу, що харківські військкомати ще не займалися з такою великою кількістю воїнів тероборони і за такою насиченою на різні полігонні заняття програмою підготовки», - розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Протягом військово-навчальних зборів бійці тероборони на практиці відпрацюють алгоритми дій за різних нештатних ситуацій, опановуватимуть військову техніку й озброєння, отримають заліки з основних предметів бойової підготовки тощо.

Фінальною перевіркою нових вмінь та практичних навичок військовозобов’язаних стануть заняття з тактико-спеціальної підготовки, тактичної медицини, топографії та бойові стрільби на загальновійськовому полігоні 92-ї окремої механізованої бригади ОК «Схід».

«Командування даної військової частини завжди йшло на зустріч військкоматам у плані підготовки надійного армійського резерву. Ось і цього разу понад 60 кращих воїнів-піхотинців у якості інструкторів охоче поділяться своїм досвідом участі в АТО», - додав Юрій Калгушкін.

Нагадаємо, ще понад 400 мешканців Харківщини з середини серпня поточного року проходять військово-навчальні збори у п’ятьох бойових військових частинах Збройних Сил України. Усі вони мають досвід служби в районі проведення АТО та входять до армійського резерву.