Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємцям Харківщини розкажуть, як здійснюються перевірки експортерів

Підприємцям Харківщини розкажуть, як здійснюються перевірки експортерів

Семінар для представників бізнесу пройде 12 вересня в рамках проекту «Абетка експортера».

З метою підвищення рівня обізнаності суб’єктів господарювання Харківщини про існуючі можливості та процедури виходу продукції на зовнішні ринки збуту, за ініціативи Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону облдержадміністрації реалізується проект «Абетка експортера».

За час впровадження проекту проведено 4 семінари: «З чого починається експорт», «Підготовка товару до експорту», «Пошук ділових партнерів», «Правові підстави перетину товарів через митний кордон України».

12 вересня відбудеться п’ятий семінар - «Документальні перевірки суб’єктів господарювання з боку контролюючих органів під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності». Захід пройде на базі ХНЕУ ім. С.Кузнеця (пр-т Науки, 9а), початок - о 16.00. З програмою заходу можна ознайомитися тут. Реєстрація учасників - за посиланням.

Спікерами семінару виступлять Валерія Баклушина, начальник відділу митного аудиту управління аудиту ГУ Державної фіскальної служби у Харківській області, Олександр Панченко, головний державний ревізор-інспектор відділу митного аудиту управління аудиту ГУ ДФС у Харківській області, Світлана Швед, спеціаліст з митного оформлення вантажів Харківської торгово-промислової палати, Євген Башкатов, завідувач сектором експертиз Харківської торгово-промислової палати, Олена Жилінкова, сертифікований патентний повірений України.

До участі в семінарі запрошують представників малого та середнього бізнесу Слобожанщини, фізичних осіб-підприємців, активних представників студентської спільноти.

Як зазначив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер, реалізація освітнього проекту є інструментом виконання завдань «Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016 – 2020 роки».

«Як свідчать наукові дослідження, у розвинених країнах світу податкові надходження від МСБ становлять левову частку прибуткової частини бюджетів різних рівнів, у тому числі добровільно об’єднаних територіальних громад. Саме тому одним з пріоритетів діяльності Харківської обласної державної адміністрації є всебічна підтримка малого та середнього бізнесу, сприяння у створені умов для мікрокредитування його представників. Я впевнений, що успішний, ефективно-працюючий сектор МСБ – це ключ до економічного зростання Харківщини», – підкреслив Марк Беккер.