Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Дня українського кіно в кінотеатрі «Боммер» покажуть найкращі вітчизняні короткометражки

До Дня українського кіно в кінотеатрі «Боммер» покажуть найкращі вітчизняні короткометражки

7-10 вересня за підтримки обласної державної адміністрації у Харкові пройде низка заходів, спрямованих на популяризацію українського кінематографу.

Про це розповів начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина під час прес-конференції 6 вересня.

Розпочнеться тиждень кіно допрем’єрним показом фільму «Геній Василя Стуса» в кінотеатрі «Боммер» 7 вересня о 18.00.

Перед початком показу глядачам планують презентувати перший експонат майбутнього музею кіно «Боммер»  -  діючу модель електротахіоскопу. Цей прилад для кінозйомки створив мешканець Харківської губернії Йосип Тимченко за два роки до того, як зняли свій перший фільм брати Люм’єр. Де зберігається оригінальний винахід Тимченко, сьогодні невідомо. Прилад, який буде виставлений у кінотеатрі, було зроблено за кресленнями, знайденими у харківському архіві.

8-10 вересня у «Боммері» покажуть найкращі українські короткометражні фільми, які брали участь у вітчизняних та міжнародних кінофестивалях.

Крім того, 8 та 9 вересня о 23.30 в кінотеатрі розпочинатимуться «Ночі українського кіно», на яких покажуть альманажи короткометражок.

«Ще одним заходом тижня українського кіно стане обласний дитячий кінофестиваль «Дитятко», який проходить 6-9 вересня . Найкращі роботи фестивалю будуть продемонстровані глядачам в кінотеатрі ім. О. Довженка», - розповів Олег Яцина.