Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройдуть матчі між збірними України та Італії з футзалу

У Харкові пройдуть матчі між збірними України та Італії з футзалу

Таке рішення було ухвалене 2 вересня під час першого в історії Федерації футболу України виїзного засідання виконкому, яке пройшло в Харкові.

За підсумками засідання голова ХОДА Юлія Світлична повідомила, що Харківська область виборола право приймати матчі між збірними України та Італії з футзалу, які проходитимуть 5 - 6 грудня цього року в рамках підготовки збірних до чемпіонату Європи.

«Ми вдячні за можливість приймати ці матчі на Харківщині. Зі свого боку забезпечимо комфортні та якісні умови для всіх вболівальників та гравців збірних», - запевнила Юлія Світлична.

Вона також розповіла, що в ході засідання було прийняте рішення, що Харківська облдержадміністрація разом із ФФУ будуть спільно працювати над реалізацією програми розвитку спортивного руху на Харківщині та встановлюватимуть спортивні майданчики зі штучним покриттям не тільки в районах області, а й у навчальних закладах.

«Сьогодні ми відкрили сучасний футбольний майданчик у Регіональному механіко-технічному центрі профосвіти, наступний встановимо у Державному училищі фізичної культури і спорту №1 у Харкові», - повідомила керівник області.

Президент ФФУ Андрій Павелко також відзначив, що засідання виконкому федерації пройшло у розширеному складі та було максимально результативним.

«Досвід відносин між Харківською обласною адміністрацією та обласною федерацією футболу й ФФУ потрібно розповсюджувати по всій країні, щоб команди, які відповідають за розвиток спорту в регіонах, могли приймати такі ефективні рішення, які ми сьогодні бачимо на території Харківської області», - підкреслив Андрій Павелко.

Він зауважив, що збірна Італії з футзалу, яка зіграє з українською збірною в Харкові, є одним з лідерів світового футзалу.

«Харків візьме на себе місію - надихнути нашу збірну, яка після цього гратиме у фінальній частині чемпіонату Європи в Словенії. Ми знаємо, що харківські вболівальники здатні на це», - зазначив президент ФФУ.

Він закликав фанів підтримати також збірну України 2 вересня під час кваліфікаційного матчу чемпіонату світу зі збірною Туреччини.

«Це перший за 4 роки офіційний матч національної збірної, який проходить у Харкові. Завдяки зусиллям обласного керівництва, нам вдалося повернути великий футбол на Харківщину. В цьому році Харків також стане єдиним, окрім столиці, містом країни, який прийматиме матчі Ліги чемпіонів», - сказав Андрій Павелко.