Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центральну котельню Вовчанська переобладнають для роботи на твердому паливі

Центральну котельню Вовчанська переобладнають для роботи на твердому паливі

Додаткові кошти на ремонти та будівництво об’єктів ЖКГ та інфраструктури в районах області виділили під час XII сесії облради VII скликання.

Відповідні зміни було внесено до обласного бюджету.

Зокрема, близько 10 млн грн спрямують на будівництво та реконструкцію об’єктів водопостачання у Барвінківському, Валківському, Великобурлуцькому, Зміївському, Лозівському, Чугуївському, Красноградському районах.

8 млн грн - на технічне переоснащення центральної котельні зі встановленням твердопаливних котлів у Вовчанську.

«Це продовження пілотного проекту із газозаміщення, який було розпочато у Вовчанську в минулому році. У рамках цього проекту соціально важливі об’єкти міста - школи, дитячі садочки - було переведено на опалення модульними котельними, які працюють на альтернативному паливі. Переоснащення центральної котельні, яка забезпечує теплом всі багатоквартирні житлові будинки району, дозволить нам стати практично незалежними від газу», - розповів голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник.

За попередніми розрахунками, введення в експлуатацію котельні дозволить економити до 20 млн грн на рік.

Крім того, згідно зі змінами до обласного бюджету, буде виділено кошти на капітальне будівництво мереж вуличного освітлення у селищах Студенок, Яремівка та Оскіл Ізюмського району та капітальний ремонт об’єктів електропостачання міста Куп’янськ.

Також кошти на об’єкти ЖКГ виділено з фонду охорони навколишнього середовища - загалом понад 34 млн грн.

Зокрема, буде відремонтовано очисні споруди у селищах Мала Данилівка Дергачівського району, Нагірне Зачепилівського району, місті Золочів та селищі Феськи Золочівського району.

Відремонтують і каналізаційні насосні станції та колектори у Шевченковому, Лозовій та Первомайському.

Крім того, виділено кошти на закупівлю 7 сміттєвозів - для міст Балаклія, Барвінкове, Дергачі та Зміїв, селищ Кегичівка, Печеніги та Шевченкове.

Фото з XII сесії Харківської обласної ради