Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області відремонтують ще 7 закладів охорони здоров’я

В області відремонтують ще 7 закладів охорони здоров’я

Необхідні зміни до обласного бюджету внесли в ході пленарного засідання сесії облради 31 серпня.

Капітальний ремонт у поліклінічному корпусі Шевченківської ЦРЛ проведуть коштом субвенції з держбюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Кошти на проведення ремонтів ще в 6 закладах охорони здоров’я виділили за рахунок перевиконання обласного бюджету.

Так, для капітального ремонту із заміни частини вікон та вхідних дверей будівель КЗОЗ «Валківська центральна районна лікарня» виділено 600 тис. грн. За словами головного лікаря закладу Богдана Носатова, на заміну вікон у 2015-2016 роках з обласного бюджету вже виділялись кошти – 800 тис. та 450 тис. грн відповідно.

«Цим коштом було проведено заміну вікон у 4-поверховому корпусі стаціонару, інфекційному й поліклінічному відділеннях. Зараз ми плануємо завершити заміну вікон у стаціонарному корпусі й поліклінічному відділенні, а також будівлі харчоблоку», - розповів головний лікар.

Валківську ЦРЛ розраховано на 150 ліжок та вона приймає пацієнтів не тільки зі свого району, але й сусіднього - Коломацького. Крім того, сюди приїздять породіллі з Нововодолазького, Краснокутського районів та міста Люботин. Комплексні заходи з енергоощадження, за словами Богдана Носатова, в опалювальний період вже дають економію – не менш 100 тис. грн.

Також у Валківському районі капітально відремонтують й утеплять фасад, встановлять системи опалення в фельдшерсько-акушерському пункті села Заміське (на це з обласного бюджету виділено майже 320 тис. грн).

Ремонті роботи також проведуть:

- у приміщенні Богодухівської поліклініки (на реконструкцію покрівлі виділено понад 1 млн грн);

- у будівлі поліклініки КЗОЗ «Вовчанська центральна районна лікарня» (на капітальний ремонт спрямовано 850 тис. грн);

- у будинку патологоанатомічного відділення Первомайської ЦРЛ (капітальний ремонт коштуватиме 1 млн 527 тис. грн);

- у лікувальному корпусі комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології» по вул. Лісопарківській, 4, у м. Харкові (1 млн 500 тис. грн).

Фото з XII сесії Харківської обласної ради