Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Універсіада-2017. «Золото» та «бронза» харківських студенток

Універсіада-2017. «Золото» та «бронза» харківських студенток

30 серпня в китайському Тайбеї завершилися змагання 29-ї літньої Універсіади, в останні дні якої студенти харківських вишів поповнили медальний кошик збірної України трьома нагородами.

Золоту та бронзову медаль у змаганнях з художньої гімнастики завоювала студентка Національного юридичного університету Марина Макарова. Чемпіонкою Універсіади вона стала в багатоборстві. Разом з Мариною до складу української команди увійшли Валерія Гудим, Дарина Сич, Анастасія Подрушняк та Аліна Бихно. За свій виступ українки отримали від суддів переможні 33.550 бали. Найближчих суперниць, команду Тайбея, яка посіла друге місце, вони випередили на 1.550 бали.

Цим же складом українки, в тому числі Марина Макарова, здобули бронзову нагороду в групових вправах з трьома м’ячами та двома скакалками. Судді поставили їм за виступ 15.550 бали. Друге місце в цій вправі посіла команда Тайбею (15.600 бали), а перше було за росіянками (17.450 бали).

Також бронзову нагороду Універсіади - 2017 здобула жіноча збірна України з волейболу, де до складу команди увійшли чотири студентки Харківської державної академії фізичної культури - Юлія Бойко, Марина Дегтярьова, Христина Нємцева та Анастасія Чернуха. У двобої за третє місце українки здолали 3:1 (14:25, 25:13, 25:14, 25:21) господарів змагань - команду китайського Тайбея. Переможницями Універсіади в жіночому волейболі стали росіянки, які у фіналі 3:1 перемогли збірну Японії.

На жаль, у кроці від бронзової нагороди зупинилася чоловіча збірна України з волейболу, до складу якої також увійшли студенти Харківської державної академії фізичної культури Дмитро Долгополов, Станіслав Нев’ядомський, Олег Шевченко, студенти Національного юридичного університету Віктор Шаповал та Владислав Діденко, а також ще один харків’янин, гравець харківського «Локомотиву» Олег Плотницький, який є студентом Кам'янець-Подільського національного університету. У бронзовому фіналі сильнішими виявилися японці, які обіграли збірну України з рахунком 3:1 (25:22, 21:25, 25:22, 25:21). Чемпіонами Універсіади в чоловічому волейболі стала команда Ірану, яка в матчі за золоті медалі здолала 3:2 збірну Росії.

Таким чином, на цій Універсіаді харківські студенти завоювали 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові медалі. В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА нагадують, що золоту нагороду в важкій атлетиці виборола Ірина Деха, а «срібло» в спортивній гімнастиці здобув Владислав Грико.

Загалом студентська збірна України здобула 12 золотих, 11 срібних та 13 бронзових нагород та посіла шосте місце в медальному заліку. В лідерах медального заліку опинилися азіати. Перше місце було за збірною Японії (37 золотих, 27 срібних, 37 бронзових нагород), друге посіли корейці (30-33-30), а третє – команда Тайбею (26-34-30).

Наступна - 30-та за рахунком Всесвітня універсіада - відбудеться в липні 2019 року в італійському місті Неаполь.