Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 вересня до шкіл Харківщини підуть 24,5 тисячі першокласників

1 вересня до шкіл Харківщини підуть 24,5 тисячі першокласників

Про готовність навчальних закладів регіону до нового навчального року розповів заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Він наголосив, що Харківська область на 100% готова до початку нового навчального року. У 170 закладах освіти цього року провели капітальні ремонти. У школах також суттєво оновили обладнання.

«Головне завдання сьогодні, на якому наголошує голова ХОДА Юлія Світлична, - створити комфортні умови для навчання. Тоді будуть реальні результати, і діти зможуть себе реалізувати у вищій або професійно-технічній школі», - сказав Анатолій Бабічев.

Він також відзначив позитивні тенденції у сфері середньої освіти, що з’явилися після відкриття опорних шкіл. Так, на даний момент середня наповнюваність класів у регіоні складає понад 19 учнів на один клас, що свідчить про зменшення кількості малокомплектних класів і шкіл. І цей показник є вищім за середній по Україні.

«Минулого року в нас було створено 4 освітніх округи. Перші опорні школи, серед яких - ліцеї у Валках і Змієві, довели, що на сьогодні матеріально-технічні умови, а також можливість комунікації між ними та філіями кращі, ніж у звичайних малокомплектних закладах. На сьогодні до наявних освітніх округів додалися ще 20», - навів дані Анатолій  Бабічев.

Так, минулого року кількість малокомплектних шкіл вдалося зменшити на 38 - деякі з них увійшли до складу опорних шкіл. За словами Анатолія Бабічева, наразі триває активна модернізація мережі закладів освіти та продовжується вирішення питання комфортного підвезення дітей до опорних шкіл. З цією метою триває оновлення автопарку – до придбаних торік 40 шкільних автобусів цього року додадуть ще 12.

Довідка. За даними Департаменту освіти і науки ХОДА, наразі в області нараховується 790 загальноосвітніх навчальних закладів, до яких 1 вересня підуть більш ніж 225 тисяч учнів.